Parelcouscous salade met romanesco, Granny smith appel en Boursin Citroen & Rozemarijn

Parelcouscous salade met romanesco, Granny smith appel en Boursin Citroen & Rozemarijn

Jaaaaaaa! Het zonnetje laat zich eindelijk zien en dat betekent tijd voor een goeie dosis vitamine D. Bij zo’n heerlijk weertje, krijg ik instant zin in een frisse en kleurrijke salade. Wist je dat ik aan elke salade een kaas toevoeg? Ik kan niet zonder kaas, because cheese is life! Deze nieuwe salade werkte ik af met de nieuwe limited edition Boursin Citroen & Rozemarijn. Het zorgt voor dat tikkeltje extra om jouw salade net iets zomerser te maken. Heerlijk! Probeer ook eens deze nieuwste Boursinsmaak en laat je inspireren door mijn heerlijke parelcouscous salade. Het is de perfecte combinatie van knapperige romanesco, frisse Granny Smith appels en de romige smaak van Boursin Citroen & Rozemarijn (LIMITED EDITION). Ik serveer er nog een citroenhoningdressing bij en werk het gerechtje af met pecannoten, verse dille en peterselie.

Perfect voor een snelle lunch, smakelijk bijgerecht of als sharing dish. Maak indruk op je gasten of familie met deze heerlijke combinatie van zoet, zuur en romigheid. Je kan deze gelimiteerde editie nu al vinden in de winkels en het zal de ganse zomer te verkrijgen zijn. Try it! 😀

parelcouscous salade met romanesco, Granny Smith appels en Boursin Citroen & Rozemarijn

Deze overheerlijke parelcouscous salade is een perfecte combinatie van knapperige romanesco, frisse Granny Smith appels en de romige smaak van Boursin Citroen & Rozemarijn (Limited Edition!)

Boursin

NIEUW! Boursin citroen & rozemarijn (LIMITED EDITION)

Op zoek naar zomerse lunchinspiratie? Ontdek de nieuwste Limited Edition van Boursin met Citroen en Rozemarijn. Deze allernieuwste smaak, speciaal gelanceerd voor de zomer van 2024, biedt de kenmerkende romigheid van Boursin met een verfrissende twist van citroen en rozemarijn. Heerlijk!

Meer info over deze gelimiteerde editie van Boursin Lemon & Rosemary vind je via deze link.
Ik creëerde deze salade voor Boursin en mijn recept is ook terug te vinden via hun website.

Boursin Citroen & Rozemarijn (limited edition)

HET RECEPT

Afdrukken

Parelcouscous salade met romanesco, Granny Smith en Boursin citroen & rozemarijn

vegetarische salade
Gang Salad, Side Dish
Keuken Belgian, French, Italian
Keyword appel, boursin, cheese, citroen, romanesco, rozemarijn, salade, vegetarisch
Voorbereiding 15 minutes
Bereiding 10 minutes
Porties 4 personen
Author By Sin

Ingrediënten

  • 250 g parelcouscous
  • 1 romanesco in roosjes
  • 100 g Boursin citroen & rozemarijn
  • 2 Granny Smith appels
  • 1 grote rode ui
  • 1 groentenbouillonblokje
  • handje pecannoten grof gehakt
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • verse dille als afwerking (optioneel)

dressing:

  • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels azijn naar keuze: appelazijn, rodewijnazijn,…
  • 2 koffielepels mosterd

Bereiding

  • Verdeel de romanesco in roosjes, spoel ze af en blancheer ze 4 minuten in gezoutenkokend water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Was de appels, snijd ze in kwartjes, verwijder hetklokhuis en snijd ze daarna in fijne partjes en blokjes. Besprenkel de appelblokjes meteen beetje citroensap om ze fris en kleurrijk te houden.
  • Snijd een halve citroen in dunne schijfjes voor de garnering. Spoel de verse peterselie en hak deze fijn. Hak ook een handjevol pecannoten grof om later als topping tegebruiken.
  • Plaats de Boursin Lemon & Rosemary op een bord en verkruimel het zachtjes met eenvork. Dit zorgt voor een romige textuur in de salade
  • Vul een kookpot met water en voeg een groentenbouillonblokje toe. Breng het water aande kook. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Meestal duurtdit ongeveer 8-9 minuten. Laat de couscous goed uitlekken na het koken.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom, voeg de fijngehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar
  • Doe de parelcouscous met de romanesco, appelblokjes en de rode ui in een grotemengkom. Voeg de dressing toe en meng goed door elkaar.
  • Strooi de verkruimelde Boursin over de salade.
  • Garneer de salade met pecannoten, citroenschijfjes en verse kruiden.

Tips

Breng je gerecht op smaak: voeg meer honing toe voor een zoete toets of citroensap
voor een zure toets!
Experimenteer met verschillende azijnsoorten in de dressing om de salade een persoonlijke twist te geven.

Eet smakelijk!

Heb je deze salade gemaakt? LET ME KNOW!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat jij en jouw gasten ervan vinden!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin


– Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Boursin.

Meer info?

www.boursin.be
Volg Boursin via Instagram, Facebook en Youtube.
#BOURSIN #BOURSINCREATIONS #BOURSINCHEESE



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating