Chiapudding met frambozen
Weinig tijd ‘s morgens? Chiapudding is makkelijk de avond op voorhand klaar te maken.
Het enige wat je moet doen, is alle ingrediënten mengen en de chiazaadjes doen de rest.
Deze nemen namelijk het vocht van de plantaardige melk op waardoor je een structuur krijgt die lijkt op die van pudding.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
- 4 el chiazaadjes
- 300 ml plantaardige melk
- 2 el ahornsiroop
- Handje frambozen vers of uit de diepvries
- 1 rijpe, kleine avocado of de helft van een grote
- 1 rijpe banaan
- 3 el rauw cacaopoeder
BEREIDING
- Doe de frambozen samen met de melk in een blender en mix tot een glad geheel.
Doe de chiazaadjes in een potje en voeg er de melk met frambozen aan toe. - Als laatste doe je er de ahornsiroop bij. Meng alles goed.
Laat het geheel een nachtje staan in de koelkast. Heb je geen zin om zo lang te wachten, geef de chiapudding dan minstens drie à vier uur de tijd om in te dikken. - Als de pudding klaar is, verdeel je deze over kommetjes.
Dan maak je de gezonde chocomousse. Hiervoor doe je de avocado, de banaan en het cacaopoeder in een blender of keukenrobot en mix je alles tot een romig geheel. - Het is belangrijk dat je een rijpe avocado en banaan gebruikt in dit recept. Is je banaan niet helemaal rijp, zoet de chocomousse dan met een beetje ahornsiroop.
- Doe de chocomousse bij de chiapudding en werk af met extra frambozen of ander vers fruit.
Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂