Pikante pompoensoep

Pikante pompoensoep

Pompoenseizoen!
Tijdens deze periode is pompoensoep één van de populairste gerechten met deze oranje groente. 
Van nature smaakt pompoen zacht en zoet; ik heb het graag wat pittiger. 😉
Deze heerlijke oranje herfstsoep van ‘
Leuke recepten‘ is gemaakt met wortel en pompoen en smaakt verrukkelijk lekker!

INGREDIËNTEN
  • 1 chilipeper (+ extra voor garnering)
  • stukje gember
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g in wortel in stukken
  • 1250 ml bouillon
  • snuf kurkuma
  • verse peterselie (voor de garnering)
  • plantaardige olie 
BEREIDING
  1. Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan).
    Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door.

  2. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.
    Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is.

  3. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door.
    Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe.

  4. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.

Genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *