Tropisch ontbijt met granola en mango
Er bestaan veel fancy ontbijtjes, maar eigenlijk vind ik een kommetje yoghurt met zelfgemaakte granola en vers fruit het allerlekkerste om mijn dag mee te starten! Hoe simpel kan het zijn? Het is snel klaar, het bevat een bom aan voedingsstoffen en het ziet er vrolijk uit. Love it!
En je kan eindeloos variëren met soorten yoghurt en verschillende stukken fruit. Ik heb dit keer gekozen voor mango. Mmmm.. lekker tropisch!
Nee… dit ontbijt raak ik echt niet beu!
INGREDIËNTEN (voor 1 persoon)
- potje kokosyoghurt (ik gebruik plantaardige yoghurt)
- 1 el havermout
- verse mango (of ander fruit naar keuze)
- zelfgemaakte granola (klik HIER voor mijn granola recept)
- kokosrasp
BEREIDING
- Doe het potje yoghurt in een kom en meng met 1 lepel havermout.
- Was en schil het fruit en ontdoe eventueel van zaden of pitten.
- Snij het fruit in blokjes.
- Voeg de granola toe.
- Strooi een beetje kokosrasp over het fruit en je ontbijt is klaar!
Eet smakelijk!
Een variant op dit ontbijt is mijn ‘on the go breakie’ met yoghurt, granola en bosvruchtenmix. Dankzij deze leuke box met aparte compartimenten blijft mijn fruit lekker vers en mijn granola knapperig.
Zo geniet ik ook onderweg van dit lekkere power ontbijt.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂