Wafeltjes op grootmoeders wijze
Dit is niet zo’n gezond recept, maar wel ééntje waarmee je jong en oud kan verrassen. Wafeltjes op grootmoeders wijze. Heerlijk en pure nostalgie!
Waarom ik dit receptje heb gemaakt?
Ik ben opgegroeid met de lekkerste gebakjes van mijn oma.
Pannenkoeken, cake, chocolade muffins en natuurlijk de overheerlijke wafels!
Maar sinds enkele jaren is mijn allerliefste grootmoeder aan het dementeren en weet ze totaal niet meer hoe ze dit moet maken.
Daarom vind ik het leuk om haar af en toe te verrassen met versgebakken wafels. En dan maak ik er meteen een stapel voor de hele familie!
Want iedereen houdt van wafels, toch?
Jammergenoeg heb ik het authentiek recept van mijn oma nooit gekend, dus heb ik het wafelrecept van Solo gebruikt.
INGREDIËNTEN (voor 10 wafels)
- 1 kg zelfrijzende bloem
- 650 g fijne kristalsuiker
- 650 g boter
- 3 zakjes vanillesuiker
- 8 eieren
- 1/2 tas melk
BEREIDING
- Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
Maak een kuiltje en giet de eierdooiers er in en meng dit alles. - Smelt de boter en voeg die beetje per beetje bij het mengsel.
Klop het eiwit tot sneeuw en doe het er voorzichtig onder. - Voeg de koude melk toe.
- Verwarm je wafelijzer goed voor en schep er met een ijslepel of 2 lepels het beslag in en bak de wafel goudbruin.
- Gebruik 2 stokjes (brochettestokken) of een prikvork om de wafels uit het ijzer te halen.
- Laat de gebakken wafeltjes afkoelen op een rooster.
Smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂