Spicy pompoen smoothie
Pumpkin spice and everything nice…
Tijdens het pompoenseizoen vind ik heerlijk om zoveel mogelijk van deze oranje groente te verwerken in mijn gerechten.
Ik ben dol op pompoenrisotto, pompoenpannenkoeken, pompoenkoekjes, pumpkin spice latte, etc.
Ook van deze lekkere ‘Spicy pompoen smoothie’ van Rens Kroes kan ik intens genieten. De pompoen zorgt voor een heerlijke, romige smaak.
De perfecte start van de dag!
Nog een beetje van mijn Amerikaanse ‘pumpkin spice kruiden’ erbij en deze smoothie is klaar om je dag te beginnen met een knal! #energyboost
INGREDIËNTEN (voor 1 portie)
- 450 g flespompoen (of kant-en-klare pompoenstukjes)
- 1 banaan
- 1 tl kaneel
- ½ tl vanillepoeder
- 1 kruidnagel
- 1 tl gemberpoeder
- 4 dadels, zonder pit
- 300 ml havermelk
- 1 tl pumpkin pie spice kruiden (of speculaas- of koekkruiden)
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Je kan kant-en-klare pompoenstukjes kopen, maar een verse pompoen smaakt nog altijd het lekkerst. Snijd de pompoen doormidden en leg hem met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal. Schenk een laagje water in de schaal en rooster de pompoen 45 minuten in de oven.
- Snijd vervolgens de schil eraf en doe het vruchtvlees in de blender samen met de andere ingrediënten.
- Mix alles tot een gladde smoothie!
- Werk af met de pumpkin pie spice kruiden.
Geniet van je spicy pompoen smoothie!
Heb je deze smoothie gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂