Elvea @ Pastorale**
Op 14 maart 2019 was ik uitgenodigd voor een groots evenement georganiseerd door Elvea i.s.m. Yapado.
In tweesterrenrestaurant Pastorale mocht ik samen met andere bloggers mezelf culinair laten verwennen met een uniek gastronomisch 2-sterren diner i.s.m. Bart De Pooter.
Sterrenchef Bart De Pooter ging de uitdaging aan om Elvea’s 100% natuurlijke tomatenproducten te gebruiken als basis voor elk gerecht.
Benieuwd naar de verschillende gerechten?
Ik kan je vertellen dat het stuk voor stuk kunstwerkjes waren op ons bord.
We vielen van de ene verbazing in de andere. Prachtig én lekker!
ELVEA
Het volledige ELVEA-gamma is sinds de oprichting in 1885 ‘100% Naturale’ en garandeert je de beste kwaliteit van de echte Italiaanse tomaten.
Elvea is een puur, gezond en authentiek merk dat volledig vrij is van bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen en GMO’s (genetisch gemodificeerde bestanddelen).
Bovendien is het volledige gamma gluten– en lactosevrij en vegan-friendly.
Het ELVEA gamma heeft een Nutri-Score A, dat wil zeggen dat het geschikt is om dagelijks te gebruiken in een evenwichtig en gezond voedingspatroon.
Enkel de Pomo e Legumi heeft een Nutri-Score C.
EEN WOORDJE UITLEG…
De avond werd geopend door Christophe Janssens die een woordje uitleg gaf over het ELVEA-gamma, de producten en de verpakkingen.
Daarna vertelde sterrenchef Bart De Pooter hoe hij de ELVEA producten heeft verwerkt in zijn gastronomisch 2-sterren diner.
Wist je trouwens dat je op de verpakking van de ELVEA-producten heel wat productinformatie kan terugvinden? Zo handig! 🙂
APERITIEF
We werden verwelkomt met deze verrassende lentecocktail gazpacho met fijne tomatenblokjes (ELVEA cubes) erin verwerkt gevolgd door fingerfood waarin ook hier de elvea-producten aan de basis liggen van elk hapje. Lekker!
AAN TAFEL!
We werden uitgenodigd aan deze prachtige gedekte tafel met de meest originele naamkaartjes ooit!
Op deze leuke ELVEA blikjes stonden onze namen gedrukt! Hoe origineel!
Uiteraard heb ik dit leuke blikje meegenomen naar huis als souvenir.
Bij ELVEA ben je zeker dat je de echte Italiaanse tomaten van de beste kwaliteit op je bord geserveerd krijgt.
De menukaart en het gezelschap zag er alvast veelbelovend uit! 🙂
CULINAIR GENIETEN
Na de lentecocktail en de fingerfood genoten we van een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht.
- Gerookte makreel met passata, avocado, amaranth, kiwi en dille
- Kabeljauw met polpa di pomodoro, zongedroogde tomaat en quinoa
- Virtuele tomaat met doppio concentrato, shiso sorbet, yuzu panna cotta en basilicum.
(Klik op de ELVEA producten voor meer informatie)
ZOETE VERSNAPERINGEN
Deze gezellige avond sluiten we af met een lekker theetje (of koffie) en enkele zoete versnaperingen zoals sushi van tomaat, cuberdon met een vulling van rode biet, krokantje van melk met een crème van pompoen, etc.
GOODIEBAG
Joepie! We hebben een goodiebag mee naar huis gekregen.
Nu kunnen we nog extra lang nagenieten van dit evenement en de ELVEA producten.
Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met dit nieuwe ELVEA product! 🙂
#100%naturale #elveanaturale
BEDANKT!
Dankjewel ELVEA, Yapado, Bart De Pooter, het Pastorale-team en iedereen die hieraan heeft meegewerkt.
Jullie hebben mij een onvergetelijke avond bezorgd waarbij ik duimen en vingers heb afgelikt! 🙂
Dankjewel voor deze gezellige en culinaire avond!