CAKE MET BOSBESSEN, PERZIK EN GERASPTE KOKOS (ZUSTO)
Een frisse cake met perzikschijfjes, bosbessen en kokosrasp.
Deze cake is niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog.
Ohhh…! Iemand nog een gaatje vrij voor een dessertje?
Wat denk je van deze frisse cake met bosbessen, perzik en geraspte kokos on top! Yum!
Ik weet het… ik deel veel te weinig desserts met jullie.
Enerzijds omdat ik er vaak niets van bak (lees: misBAKsels) en anderzijds omdat ik mezelf niet kan bedwingen en zo’n hele caloriebom met gemak in men eentje kan opsmikkelen. Herkenbaar?
Gelukkig is er een nieuwe gezondere suikervervanger op de markt!
over zùsto
Alice bown vroeg mij om met deze nieuwe suikervervanger aan de slag te gaan.
Zùsto heeft dezelfde smaak en textuur als gewone suiker, maar bevat tot 75% minder calorieën!
Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch?
Maar ik heb deze suikervervanger uitvoerig getest en goedgekeurd!
Het verdict: same taste, more pleasure and less guilt! 🙌
WAAROM zùsto?
Als big foodie hou ik enorm van eten, maar daar is mijn lichaam en mijn gezondheid niet altijd even blij mee.
Daarom ben ik een grote voorstander van gezondere alternatieven.
Naast het feit dat ik met Zùsto een gezondere suikervervanger in huis heb, vind ik het ook een groot pluspunt dat je die 1 op 1 kan vervangen in elk recept.
Dus vanaf nu geen ingewikkelde omrekeningen meer! Easy peasy!
Same taste, more pleasure!
Voor mij proeft Zùsto hetzelfde als gewone suiker en toch bevat het 4 x minder calorieën dan gewone suiker. More pleasure, less guilt!
En geef toe… voor de kleurrijke verpakking alleen al wil je een pakje Zùsto in je keuken!
En wat ik het allerhandigste vind?
Je kan deze 1 op 1 vervangen in elk recept.
Dus geen gesukkel meer met lastige omrekeningen en verhoudingen! #easypeasy
Bovendien is Zùsto een op en top Belgisch product en daar mogen we best trots op zijn! 😊
Deze suikervervanger is trouwens glutenvrij en geschikt voor diabetici.
Zùsto, el buen guesto! 😍
zùsto ZELF PROBEREN?
Zelf Zùsto proberen?
Gebruik mijn kortingscode ZUSTO-HEALTHYFOOD en betaal geen verzendingskosten binnen België en Nederland.
De korting geldt vanaf 2 stuks, dus sharing is caring! 😉
Het recept van deze (not so) guilty pleasure vind je terug op de website van Zùsto.
Benieuwd? Neem zeker een kijkje via deze link.
https://zusto.com/cake-met-perzik-bosbes-kokos/
INGREDIËNTEN (voor 1 ronde taartvorm)
- 150 g Zùsto
- 150 g zelfrijzende bloem
- 120 g boter
- 100 g bosbessen
- 2-3 perziken in dunne schijfjes
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- snufje bakzout
- optioneel: topping naar keuze (kokosrasp, amandelschilfers,…)
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bak- of taartvorm met bakpapier.
- Laat de boter langzaam smelten in een pannetje. Meng de gesmolten boter en de Zùsto in een kom en voeg de eieren en het vanille extract toe. Mix het geheel samen tot de eieren goed zijn gemengd.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje bakzout toe.
Roer alles samen tot een glad geheel en schep het mengsel voorzichtig in de taartvorm. - Was het fruit en snijd de perziken in dunne schijfjes.
Versier de cake met de bosbessen en de perzikschijfjes. - Hou je van zoet? Strooi dan nog een beetje extra Zùsto over het geheel.
- Zet de taartvorm in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Prik na een twintigtal minuten met een houten prikker in de cake en laat indien nodig nog een tiental minuutjes verder bakken.
Als er geen deeg aan de prikker blijft hangen, dan is de cake klaar. - Laat de cake afkoelen en bestrooi met kokosrasp en toppings naar keuze.
Smullen maar!
En dan ga ik nu genieten van mijn creatie met een lekker theetje dabei!
Ik wens jullie een heel fijn weekend!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂