THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN (Koken onder Foodies)
Yay! Eindelijk is het zover!
Ik ben de allereerste foodie in het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.
Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen.
Een uitwisseling van foodprops, backdrops, stijl en creativiteit.
Er is slechts 1 voorwaarde: de gerechten moeten een combinatie zijn van beide keukens.
In ons geval is dat de Aziatische keuken vs Belgische klassiekers.
Wij kozen voor gehaktballen met een Thaise toets!
THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN
Thaise gehaktballetjes met Mihoen, zwarte sesamzaadjes en seroendeng (strooisel van kokos en pinda)
Het is een gerecht dat mijn Aziatische keuken en Liesbeths Belgische keuken samenbrengt.
Allebei zijn we verzot op gehaktballetjes en we kozen ervoor om de klassieke balletjes een Aziatische toets te geven.
In plaats van de balletjes te serveren met frietjes of puree – typisch Belgisch – gingen we voor mihoen (dunne Chinese noedels gemaakt van rijstbloem)
En zoo kwam dit gerechtje tot stand en werd het met héél véél liefde gemaakt!
Klik hier op rechtstreeks naar het recept te gaan op haar blog.
KOKEN ONDER FOODIES MET LIZZYLIZZBLOG
“Willen we eens samen koken en wat foto’s trekken?
Lizzylizzblog
Leuke gerechten maken die wat van jouw en wat van mijn keuken weghebben. Wat denk je?“
Zo kwam deze nieuwe rubriek tot stand. Een dagje onder foodies doorbrengen. Iets bijleren van elkaar. Zowel wat het koken als het fotograferen betreft. En geef toe, wat je doet met twee, doe je meestal beter hé!
Qua fotografie doet ieder zijn stijl, maar dat is nu net het leuke, eenzelfde gerecht gefotografeerd door twee verschillende foodies. Of misschien wil de andere foodie gewoon eens wat nieuwe sfeerbeelden van zijn gerecht? Dat kan ook!No stress, ’t is gewoon een gezellig samenzijn en we zien wel hoe de dag verloopt. Zet alvast maar een glaasje klaar zou ik zeggen. I’m on my way!
OVER LIZZYLIZZBLOG
Lizzylizzblog staat voor koken met verse Belgische producten. Een lekker stuk vlees of vis gebakken in goeie roomboter en rijkelijk overgoten met een goeie saus. Stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al z’n geuren en kleuren, gebak, smaakvolle desserts, het komt allemaal aan bod.
En Liesbeth weet als geen ander hoe ze alles mooi in beeld moet brengen.
Ik ben trouwens een grote fan van Liesbeth haar foodstyling en servet plooien. 😉
Dus ik vond het stiekem leuk om eens een foto te maken met een mooie gestylde servet.
Voor eetstokjes en Aziatische dingetjes moet je dan weer bij mij zijn. Er bestaat geen groter contrast dan onze keuken, maar dat is net het leuke eraan! 🙂
Wat vinden jullie van ons fusion gerecht?
Samen gekookt, samen gestyled MAAR op onze eigen manier gefotografeerd.
Dankjewel voor de gezellige kooknamiddag, Liesbeth!
Wat eerst een gezellig bezoekje was in juli, bleek achteraf een fantastisch idee voor een nieuwe rubriek op je blog. Ik ben fan!
Wil je ook eens samen met Liesbeth een gerechtje koken, stylen en fotograferen? Klik hier voor alle info!
Ik ben benieuwd naar de volgende foodies! 🙂
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
VOOR DE GEHAKTBALLETJES
- 500 g kippengehakt
- 2 el vissaus
- 1 kl rode curry pasta
- 1 el suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete ajuin
- plantaardige olie
- zout
- peper
- verse basilicum
VOOR DE CURRY
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 1 el rode currypasta
- 400 ml kokosroom (blik)
- Sap van 1 limoen
- 1 el vissaus
- 1 el suiker
- verse basilicum
- plantaardige olie
- peper
- zout
- mihoen (dunne Chinese noedels gemaakt van rijstbloem)
- optioneel: gedroogde of verse koriander of peterselie, seroendeng (strooisel van kokos en pinda)
BEREIDING
GEHAKTBALLETJES
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot één geheel.
- Draai vervolgens kleine balletjes.
- Bak de balletjes gaar in een pan met een beetje olie en draai regelmatig om.
- Haal de balletjes uit de pan en zet opzij.
CURRY
- Gebruik dezelfde pan waarmee je de balletjes hebt aangebakken en doe opnieuw een beetje olie in de pan.
Stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan. - Voeg vervolgens de rode curry pasta en de kokosroom toe.
Meng enkele malen met een houten lepel zodat alle ingrediënten mooi worden opgenomen in de saus.
Laat een 10-tal minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte krijgt. - Afwerken doe je met het limoensap, de vissaus en de suiker.
- Laat de saus nog een 10-tal minuutjes pruttelen.
- Werk af met enkele (gedroogde) kruiden en strooisel van kokos en pinda. mogeaat opnieuw nog een 10-tal minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Vergeet ons niet te taggen! Ik ben benieuwd! 🙂
Benieuwd naar ons tweede fusion gerecht?
Benieuwd naar ons tweede gerechtje?
In deze foto kun je al eens piepen! #sneakpeek
Klik hier en ontdek ons tweede fusion gerechtje voor de rubriek ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.
Note! Onze kooknamiddag vond plaats in juli 2020 (tussen de 2 lockdowns door)