Mac ‘n cheese tikka masala (koken onder foodies)

Mac ‘n cheese tikka masala (koken onder foodies)

Heb je mijn vorig bericht al gezien?
Verrassing! Liesbeth en ik hebben niet één, maar twee gerechten gemaakt voor het nieuwe rubriekje ‘Koken onder Foodies‘ van Lizzylizzblog.

KOKEN ONDER FOODIES

Wat houdt deze rubriek precies in?

Koken onder Foodies (Lizzylizzblog

Een dagje samen koken, gerechtjes stylen en foto’s nemen.
Een uitwisseling van foodprops, backdrops, stijl en creativiteit.
Er is slechts 1 voorwaarde: de gerechten moeten een combinatie zijn van jouw keuken en die van Liesbeth
.

In ons geval is dat de Aziatische keuken versus Belgische klassiekers.
De gehaktballetjes met Thaise toets was onze eerste creatie, onze tweede creatie is een lekkere ovenschotel!
Namelijk Mac ‘n cheese Tikka Masala. Hoe goed klinkt dat?
Macaronis met kaassaus kennen we allemaal, maar we serveren er tikka masala bij. De tikka masala is gemaakt met garam masala kruiden.
De kip laten we 1 nachtje marineren in de koelkast en bakken we de dag nadien, zodat de Indiase kruiden goed tot hun recht komen.

FOODSTYLING & FOOD FOTOGRAFIE

Ook dit keer volgde er een fotoshoot na het koken.
Het was opnieuw een leuke en leerrijke ervaring om dit gerechtje te stylen en te fotograferen met de tips van Liesbeth.
Zelf maak ik zelden foto’s van ovenschotels, omdat ik dit zeer moeilijk vind om het er lekker te laten uitzien op foto.
Dankzij mijn kommetjes, servies en bordjes en Liesbeth haar servet en prachtige backdrop (ondergrond) hebben we deze mooie foto’s gemaakt.
Wat vinden jullie ervan?

Mac ‘n cheese Tikka Masala

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • pasta naar keuze (wij gebruikten penne rigate)
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml volle melk
  • 100 ml volle room
  • 250 g kippenhaasjes
  • kruiden: garam masala, gedroogde koriander, kurkuma, komijn, gember
  • 1 bol mozzarella
  • boter of olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • optioneel: verse of peterselie

MARINADE

We starten met de marinade.
Meng 125 ml volle yoghurt met een fijn geperst teentje knoflook en 1 koffielepel van de volgende gedroogde kruiden: kurkuma, garam masala, komijn, gedroogde korianderblaadjes, gemberpoeder.
Doe alles in een kom en laat 1 nachtje rusten in de koelkast.

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de ui en stoof de ajuin zachtjes aan in de boter of olie.
  4. Voeg de tomatenpuree, melk en room toe en roer enkele malen om met een houten lepel en laat wat pruttelen.
  5. Voeg de marinade toe aan de saus en laat eventjes intrekken.
    Als ze onvoldoende dikt, voeg dan gerust nog wat room toe en laat nog wat langer pruttelen.
  6. Snijd de kippenhaasjes in blokjes en bak zachtjes aan in wat boter of olie.
    Kruid met peper en zout.
  7. Meng de pasta onder de saus, voeg de kip toe en giet alles in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenop de ovenschotel.
    Zet de schaal in de oven gedurende een 20-tal minuten op 180 graden.
  8. Werk je gerecht af met verse koriander of peterselie.
    Wij behoren allebei tot #teamzeepsmaak, dus wij kozen voor peterselie. 😉

Enjoy!

Koken onder Foodies met Lizzylizzblog

Meer info over LIZZYLIZZBLOG?
Volg Lizzylizzblog op Instagram en Facebook.
Klik hier om naar haar website te gaan.
Klik hier voor het recept en het volledige verslag van Liesbeth.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Vergeet ons niet te taggen! We zijn benieuwd! 🙂




Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *