Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers
Een snelle en simpele foto, maar daarom niet minder lekker!
Ben je nog op zoek naar een feestelijk dessertje? Heb je nog een grote voorraad liggen van de Sint? (chocolade, speculaas,…) Dan is dit jouw ideale kerstdessertje!
Mascarponemousse met speculaaskruimels, chocoladeschilfers en als speciaal ingrediënt advocaat voor de feestelijke toets.
Voor dit dessertje kan je ook kant-en-klare chocoladeschilfers gebruiken voor een mooier effect, maar ik heb mijn overschot aan Sinterklaaschocolade geraspt.
Dit dessertje is trouwens geproefd, getest & goedgekeurd door mijn kinesisten. 😉
Een receptje geïnspireerd op de Tiramisu met speculaas & advocaat van 15gram.
Mascarponemousse met advocaat, speculaas & chocoladeschilfers
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 75 gram suiker
- 100 ml advocaat bv. Filliers Distillery
- 2 eieren
- 2 el poedersuiker
- 200 gram sinterklaas speculaas
- geraspte sintchocolade of chocoladeschilfers
Bereiding
- 1. Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg de suiker en de mascarpone toe en roer goed.
- 2. Voeg de poedersuiker toe aan de eiwitten en klop het eiwit stijf. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan de mascarpone met gebruik van een spatel.
- 3. Breek de speculaas in kleine stukjes en verkruimel het in de gewenste grootte.
- 4. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over 4 glaasjes. Doe er een laagje van mascarpone over. Leg opnieuw een laagje speculaaskruimels en eindig met de rest van het mascarponemengsel.
- 5. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
- 6. Werk af met enkele stukjes speculaas, geraspte chocolade of kant-en-klare chocoladeschilfers of andere toppings naar keuze.
Tips
Merry Christ-mask everyone!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin