Bananenbrood met blueberries
Teveel rijpe bananen in huis?
Dan verwerk ik deze maar al te graag in een lekker bananenbroodje. Onlangs probeerde ik deze variant met blauwe bessen (ben ik dol op!!) van Laura’s Bakery.
Lekker bij de koffie of als tussendoortje.
INGREDIËNTEN VOOR 1 CAKE
- 3 rijpe bananen
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 g amandelmeel
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl bakingsoda
- snuf zout
- 140 g blauwe bessen
- wat extra blauwe bessen ter decoratie
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Het is belangrijk dat je bananen RIJP zijn voor dit recept. - Pureer de bananen met een staafmixer.
Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas het tweede ei toe, als het eerste volledig is opgenomen door middel van een spatel of garde. Voeg het vanille extract toe. - Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel ze er voorzichtig doorheen.
- Vet je cakevorm in en verdeel je cakebeslag gelijkmatig over de vorm.
Strooi nog wat extra blauwe bessen ter afwerking. - Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Haal uit de oven van zodra het bananenbrood gaar en goudbruin is. - TIP! Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een zwart baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.
- Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en invriezen. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje klaar.
Smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂