Havermoutpap met appel en kaneel
Havermoutpap met warme appel en kaneel… een echt winters ontbijtje. Ohhhh.. ik hou zo van deze combinatie! Als afwerking strooi je er nog wat crunchy superfoods, pitten of noten over heen en je powerbreakfast is klaar!
INGREDIËNTEN VOOR 1 PORTIE
- 6 eetlepels havermout
- ± 200 ml plantaardige melk
- ½ halve appel
- 1 theelepel kaneel
- klein handje superfoods, zaden, pitten of notenmengeling
- ev. een beetje honing of agave
- plantaardige olie
BEREIDING
- Doe de melk met de havermout en eventueel de honing in een kom.
- Meng goed door elkaar en zet het bakje vervolgens voor circa 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Houd een oogje in het zeil zodat je kommetje niet overloopt tijdens het opwarmen.
- Ondertussen schil je een appel en snijd je deze in kleine blokjes. (Heb je liever een zachte appelsmaak? Dan kan je de appel al toevoegen aan je kommetje alvorens te verwarmen.)
- Verwarm een steelpannetje op middelmatig vuur en stoof de appelblokjes in wat olie. Voeg de kaneel toe en roer goed om.
- Haal de havermout uit de magnetron en roer nogmaals goed zodat het een soort papje wordt, dan is je havermoutpap klaar.
- Voeg vervolgens de stukjes appel, kaneel en de superfoods, zaden, pitten en noten toe.
- Alles even doorroeren en klaar is je gezond ontbijtje!
Smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂