IJskoffie
Op een hete zomerdag heb je minder trek in een stomende kop koffie.
Gelukkig kwamen hippe koffiebars (oa. Starbucks) ooit op het idee om ijskoffie te maken.
Een cafeïneshot vermomd in een verfrissend koel jasje.
Zo kunnen de coffeelovers onder ons zonder probleem blijven genieten van hun dagelijkse kopje koffie. 🙂
Uiteraard vind je hier een gezondere versie dan de caloriebommetjes van Starbucks.
INGREDIËNTEN
- 1 el instant koffie of 1 kopje espresso
- 300 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk)
- 50 ml light sojaroom
- 1 el ruwe rietsuiker of 1 el honing of agave
- rauwe cacao poeder
- ijsklontjes
- ev. ½ tl kaneel
BEREIDING
- Mix met een staafmixer de oploskoffie (of espresso) samen met de suiker, de melk en de room tot een romige massa.
- Verdeel de ijsblokjes over enkele glazen en schenk hierover het koffiemengsel.
- Werk af met wat cacaopoeder en ev. kaneel en dien op.
Enjoy!
Heb je deze ijskoffie gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂