Aubergine pizza’s
Ken je het gevoel?
Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en diezelfde avond kruipt jouw partner in de zetel met een vettige diepvriespizza!
Frustrerend! Wel, vanavond was zo’n avond.
Ik kreeg ook zoveel zin in pizza, maar dat heb ik zo opgelost.
Aubergine pizza’s met restjes uit de koelkast. Simpel, snel & lekkeeeer!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 2 aubergines
- tomatensaus of passata
- 1 klein pakje buffalo mozzarella
- geraspte kaas
- topping naar keuze bv. champignons, ham, spinazie, ui, etc.
- verse basilicum
- olijfolie
- peper & zout
BEREIDING
- Snijd de aubergines in lange plakken van ongeveer 1-2 cm (afhankelijk van hoe dik je ze wil hebben). 🙂
- Bestrijk de aubergine plakken aan beide kanten met een beetje olijfolie
- Bak de aubergine plakken in een grillpan tot ze gaar zijn.
Let op! Zorg ervoor dat ze niet TE zacht worden. - Neem nu een bakplaat en bedek met bakpapier.
Leg de plakken op het bakpapier. - Snijd de groenten, mozzarella en je favoriete topping in stukjes.
Bestrijk de plakken met een laagje tomatensaus of passata. - Verdeel je toppings over de mozzarellaplakjes en werk af met wat geraspte kaas.
- Zet je aubergine pizza’s ongeveer 8-10 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Haal ze uit de oven en werk af met peper, zout, olijfolie en verse basilicum.
Bon appétit!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂