Quinoa met hummus en granaatappel
Ik krijg vaak de vraag: “Waar blijf jij jouw inspiratie vandaan halen?”
Wel, geloof het of niet, maar voor dit gerechtje heb ik mijn inspiratie gehaald aan boord van het vliegtuig! Haha!
For real! Dit voorgerechtje stond op mijn plateau en was dus een vliegtuigmaaltijd. Ik vond de combinatie van deze verschillende ingrediënten ZO geslaagd, dat ik het bij thuiskomst meteen heb nagemaakt! 😉
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 1 zakje quinoa (tricolore)
- 2 koppen water
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 komkommer
- platte peterslie
- enkele blaadjes sla
- granaatappelpitjes
- ev. feta of brie
- ev. rozijnen
- snuifje komijn
- snufje paprikapoeder
- olijfolie
- peper & zout
BEREIDING
- Kook de quinoa volgens de gebruikaanwijzing van de verpakking en doe daarna in een kom.
- Mix het uitgelekte blik kikkererwten samen met de tahin tot een smeuïge humus.
- Reinig de sla. Was en snijd de komkommer in fijne plakjes.
- Was en versnipper de peterselie en doe dit samen met de kruiden bij de quinoa.
Als je graag kaas of rozijnen eet, kan je deze ook toevoegen. - Voeg de granaatappelpitjes, sla en komkommer toe.
- Werk af met een snuifje komijn, paprikapoeder, peper en zout naar eigen smaak.
Voeg de hummus toe aan de quinoa en klaar is je gezonde maaltijd!
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂