Rabarberlimonade met aardbei

Rabarberlimonade met aardbei

Help! Ik heb super veel rabarber staan in mijn tuin?
Wat moet ik ermee?

Naast rabarberconfituur, rabarbertaart, rabarbercrumble, etc. kan je er ook een lekkere zelfgemaakte limonade mee maken.
Wat dacht je van deze limonade van rabarber, aardbei en limoen?
Als dat geen zomers drankje is! 😉

INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAZEN
  • 500 g rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 400 g ruwe rietsuiker
  • 1 limoen
  • 1 l water
  • ijsblokjes
  • ter versiering: schijfje limoen of citroen, muntblaadjes, aardbeien, etc.
BEREIDING
  1. Was de rabarber zorgvuldig en snij deze in stukjes.
    Was ook de aardbeien en verwijder de steelaanzet.
    Pers de limoen uit.

  2. Breng de rabarberstukjes met de helft van de suiker, limoensap en het water aan de kook.
    Zet het vuur laag en laat de rabarber 20 minuten
    zachtjes koken.

  3. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukken en voeg deze toe.
    Laat de aardbeienstukjes nog 15 minuten zachtjes koken met de rabarber. Zeef de limonade door een neteldoek.

  4. Breng de limonade opnieuw aan de kook en voeg het restant van de suiker toe.
    Laat de limonade inkoken tot ongeveer 75% van het volume.

  5.  Doe de limonade in een gesteriliseerde fles of serveer deze meteen. (voeg dan de limoen en rabarberschijfjes toe en in elk glas een halve aardbei).
HOUDBAARHEID?

Ja, zonder de limoen-, rabarberschijfjes en verse aardbei die je apart houdt ter versiering is deze limonade 1 maand houdbaar in de koelkast.

Heb je deze limonade gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *