Ratatouille
Onlangs heb ik deze ratatouille gemaakt met courgette, aubergine, tomaat, paprika en ui.
Ratatouille eet ik meestal met rijst of met courgetti (slierten van courgette). Yum!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 kg tomaten
- 3 uien
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 el verse tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 el rozemarijn
- peper en zout
- 2 tenen look
- 2 el olie
- 250 g champignons
BEREIDING
- Schil de aubergine en snij in blokjes.
Bak de aubergine bruin in een beetje olie. - Versnipper de ui, pers de knoflook.
Was en snij de paprika’s in grote stukken.
Pel en ontpit de tomaten en snij ze in grote stukken.
- Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette, tomaat, champignons en kruiden bij en breng aan de kook.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
- Laat een halfuurtje sudderen op zacht vuur tot alle groenten gaar zijn.
Serveer met wat rijst of courgetti.
Eet smakelijk!
Teveel ratatouille gemaakt? Doe aan mealprepping en bewaar ze in handige bakjes die je mee kan nemen naar het werk of bewaar ze in de diepvries voor als je eens geen zin hebt om te koken en toch iets voedzaams & gezond wil eten. 🙂 Handig!
Deze ratatouille kan je eten met rijst, quinoa, courgetti, pasta, blé, etc.
Naar wat gaat jouw voorkeur? Laat het mij gerust weten! 🙂
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂