Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet uit de oven

Je mag nog zo gezond eten als je wil, we zijn en blijven frietfretters! 
Af en toe kan een frietje ZO smaken! Iedereen weet dat de frietjes die je zelf maakt het lekkerst (en het meest gezond) zijn. 
Als ik in een frietbui ben, dan maak ik vaak deze zoete aardappelfrietjes uit de oven. Yummy! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder of chilipoeder
  • 2 el olijfolie
  • ev. zout
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
    Schil de zoete aardappels (of was ze grondig; je kunt ze met schil en al eten) en snijd in frietjes.

  2. Wil je knapperige frieten? Leg de frietjes een kwartier tot een half uur in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat je frieten extra knapperig worden.

  3. Dep ze droog met keukenpapier of een (schone) theedoek en doe ze over in een andere kom. Schenk de olijfolie erbij, voeg zout en kruiden naar wens toe en hussel het goed door elkaar met je handen, zodat alle frieten bedekt worden met een laagje olie.

  4. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat.
    Let op dat ze niet tegen elkaar aan of bovenop elkaar liggen. 

  5. Bestrooi ev met nog wat knoflookpoeder, paprikapoeder (of chilipoeder) en eventueel zout.
  6. Bak de frietjes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
    Schep elke 10-15 min. om.

  7. Als de frieten nog niet bruin en knapperige genoeg zijn, zet ze dan eventjes onder de grill (goed in de gaten houden!).

  8. Haal de frieten uit de oven, bestrooi ev. met nog wat zout ensmullen maar!

Veel frietgenot!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *