Dim Sum @ Hong Kong
Voor mijn dertigste verjaardag ben ik met manlief een weekendje naar Hong Kong geweest. Als je in Hong Kong bent, dan moét je minstens één keer dim sum gegeten hebben. #bucketlist
Dim sum zijn gefrituurde of gestoomde kleine hapjes die in de Chinese keuken vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gegeten doorheen de dag.
Dim sum eten is voor locals in Hong Kong bijna als een soort van routine, iets dat ze elke dag of week eten met familie en vrienden.
Natuurlijk bestaan er nog veel andere lekkernijen in Hong Kong.
Een foodie zoals ik wil zoveel mogelijk proeven van de lokale keuken.
Let’s have some streetfood!
Duizendjarig ei is een Chinese delicatesse die gemaakt wordt door een eendenei circa 100 dagen te bewaren in een mengsel van houtskool en ongebluste kalk. Het heeft een groenige kleur, een zoute smaak en een krachtig aroma. Bij het kauwen lijkt het alsof je een stukje geleipudding eet.
Wie durft?? 😉
Ik was er natuurlijk om mijn dertigste verjaardag te vieren. Dus manlief trakteerde mij op iets heel speciaals. Dining on ‘The Peak of Hong Kong’ met het prachtige uitzicht van de lichtshow over de skyscrapers van Hong Kong. Wauuuuw!
Birthday dinner on ‘The Peak Hong Kong’
Het allercoolste was toch deze super originele cocktail ‘Mangorita’.
De cocktail waar geen einde aan komt! haha 😉
Tot zo ver mijn foodie verhaal van Hong Kong.
Wil je graag meer lezen over mijn hoogtepunten van deze reis?
Klik dan hier voor een uitgebreid reisverslag met enkele mooie reisfoto’s. 🙂