Snelle komkommersoep
Tijdens de zomer groeien er heerlijke bio komkommers in mijn tuin.
Er gaat niets boven de smaak van eigen gekweekte groenten.
Maar wist je dat komkommers super snel groeien? Soms weet ik er geen raad mee! Teveel van deze groente? Dan is deze komkommersoep DE oplossing!
INGREDIËNTEN (voor 1 liter soep)
- 2 uien
- 1 komkommer
- 1 aardappel
- 1 liter groenten- of kippenbouillon
- plantaardige olie
- peper en zout
- platte peterslie, dille of bieslook
- ev. kruidenkaas of light sojaroom
BEREIDING
- Was de komkommer en de aardappel en snijd in blokjes.
- Versnipper de uien en stoof aan in een beetje olie.
- Voeg de komkommer en aardappel toe en laat meestoven.
- Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken op middelmatig vuur.
- Breng op smaak met peper, zout en verse kruiden.
- Serveer ev. met een beetje room of kruidenkaas en enkele schijfjes komkommer.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂