Courgetti met zalm en avocado
Dit recept van ‘Mind Your Feed‘ is één van mijn favoriete gerechtjes.
Courgetti met gerookte zalm, parmezaanse kaas en een romig avocadosausje! Dit is echt ZO lekker!
En de limoen maakt het gerechtje lekker en fris! Yum!
INGREDIËNTEN (voor 2 porties)
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 4 el plantaardige room
- sap van een halve limoen
- 100 g gerookte zalm
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- plantaardige olie
BEREIDING
- Snipper de ui en maak de knoflook schoon.
- Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
- Snij de zalm tot zalmsnippers.
- Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂