Kabeljauw op Italiaanse wijze
Dit gerechtje ontdekte ik jaren geleden en is één van mijn allereerste ‘healthy food’ gerechtjes.
Waan jezelf eventjes in het mooie Italië, want de kabeljauw krijgt een heerlijk Italiaans jasje door de verse basilicum, groene pesto, tomaten en olijfolie.
Je kan dit gerechtje serveren met pasta of krielaardappelen, maar ik hou het liever koolhydraatarm, want dit gerechtje is een culinaire ervaring op zich. Mmmm…
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 700 g kabeljauw (of een witte vis naar keuze)
- 4 teentjes knoflook
- 2 el groene pesto
- bakje cherry tomaten
- 1 ui
- 1 grote bol mozzarella
- pijnboompitten
- snuf chilipoeder
- verse basilicumblaadjes
- verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een ovenschaal met olie.
- Was de tomaten en halveer ze. Bedenk de bodem van de ovenschaal met de tomaten. (zie foto)
- Bestrijk de vis royaal met pesto en kruid met peper en zout. Leg de vis op de tomaten.
- Pel de ui en de knoflook. Hak de ui fijn en snijd de knoflook in plakjes. Bedek de vis met knoflookplakjes. Meng de ui, gehakte kruiden en chilivlokken en bestrooi er de vis mee.
- Bedek de hele ovenschotel met verse basilicumblaadjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de vis. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met peper van de molen.
- Bak de vis 30 minuten in de oven.
- Rooster de pijnboompitten in een pan. Werk af met verse basilicum en pijnboompitten en serveren maar!
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂