Granola à la Sin

Granola à la Sin

Een lekker recept voor de liefhebbers van granola.
Wat is granola? Granola is een mengsel van geroosterde havermout met verschillende superfoods, zaden en pitten.
Heerlijk om toe te voegen aan je yoghurt of in combinatie met vers fruit. Een powerontbijt en de perfecte start van je dag!

Granola voor de hele familie
INGREDIËNTEN VOOR 1 GROTE POT
  • 125 g havervlokken
  • 125 g speltvlokken
  • ± 150 g gemengde noten
  • 60 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g gebroken lijnzaad
  • 20 g chiazaad van goede kwaliteit
  • 1 el specerijen ( bv. kaneel, kardemom, speculaaskruiden)
  • 4 el zoetstof (bv. ahornsiroop, honing, maple syrup, agave)
  • 2 el gesmolten kokosolie en water kunnen ook
  • ev. handje superfoods, zaden & pitten (albert Heijn)
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

  2. Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk alle vloeibare ingrediënten erover en meng alles goed door elkaar tot alle  ingrediënten zijn bedekt met de natte.

  3. Verdeel de granola over de bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
    Roer regelmatig een paar keer om met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.

  4. Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit of superfoods toevoegt.

  5. Bewaar in een goed afgesloten glazen pot, zo blijft het minstens een maand goed.

Laat die powerontbijtjes maar komen! 🙂

Homemade granola

Heb je deze granola gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *