2 x portobello (lasagne/pesto)

2 x portobello (lasagne/pesto)

Ook zo dol op gevulde portobello?
Deze grote champignons zijn lekker als voorgerecht of koolhydraatarme maaltijd. Ze passen echt overal bij!
Ik heb een beetje geëxperimenteerd met verschillende vullingen en heb een portobello gemaakt met pesto en ricotta en een portobello met lasagne.
Twee heerlijke varianten! Ik weet nog steeds niet welke lekkerder is!
Gelukkig hoef ik niet te kiezen en kan ik beide eten! Mmmm…

PORTOBELLO MET PESTO EN RICOTTA

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 4 portobello’s
  • handje pijnboompitten
  • 6 el ricotta
  • 3 el groene pesto
  • cherrytomaatjes
  • olijfolie
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster de pijnboompitjes enkele minuten in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Zet opzij.
  3. Doe de pesto en de ricotta in een kom en meng tot een glad geheel.
  4. Reinig de portobello’s en snijd het harde steeltje eruit. Let op dat het kapje van de paddenstoel intact blijft.
  5. Bestrijk de portobello’s met een beetje olijfolie.
  6. Lepel het pesto mengsel in de portobello’s.
  7. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze bovenop het mengsel.
  8. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes.
  9. Leg de portobello’s in een ovenschaal en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

PORTOBELLO MET LASAGNE

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
  • 4 portobello’s
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml tomatensaus
  • 375 g ricotta
  • zout
  • 1 ei
  • 400 g verse spinazie
  • handje basilicum
  • 250 g geraspte mozzarella
  • olijfolie
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Lepel de portobello voorzichtig uit.
  2. Wrijf de portobello’s aan de binnen- en buitenkant in met olijfolie.
  3. Doe de marinara of tomatensaus in de portobello’s.
  4. Roer in een kom de ricotta, zout, ei en gesneden spinazie en basilicumblaadjes.
  5. Verdeel het mengsel in de portobello’s.
  6. Strooi tenslotte wat geraspte kaas erover en zet in de oven voor 20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer onmiddellijk!

Smullen maar!

Maak jij ook vaak portobello’s klaar?
Wat is jouw favoriete vulling?
Inspiratie nodig?
Hieronder vind je enkele ideetjes. Be creative!
Laat mij gerust weten wat jouw favo combo is.

Mijn favoriete portobello
  • portobello met geitenkaas, honing en pijnboompitten
  • portobello met geitenkaas en pompoen
  • portobello met spinazie en mozzarella
  • portobello met risotto, couscous, quinoa of rijst
  • portobello met aubergine, cottage cheese en geraspte kaas
  • portobello met gerookte zalm en een gepocheerd ei
  • portobello met zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozzarella
  • portobello met ratatouille
  • portobello met olijven, feta en groentenpuree
  • portobello met garnalen, rode peper en crème fraîche
  • portobello met linzen, rode paprika en feta
  • portobello met pompoenrisotto (klik HIER voor het recept)

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *