Hummus van rode biet
Hummus is overheerlijk en gezond!
Deze snack op basis van kikkererwten is overgewaaid uit de Midden-Oosterse keuken en is ook nog eens super simpel om te maken!
Je kunt er echt oneindig mee variëren.
Ik heb de variant met rode biet van ‘Elle‘ gemaakt en deze smaakt hemels lekker!
En geef toe… het roze kleurtje maakt het nog eens extra mooi!
Het oog wil nu eenmaal ook wat! 😉
INGREDIËNTEN (voor personen)
- 2 rode bieten (geroosterd of gekookt)
- 2 el Tahin (sesampasta)
- sap van een halve citroen
- peper en zout
- 400 g uitgelekte kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl komijn
- olijfolie
- ev. chiazaadjes en sesamzaadjes
- optioneel: crackers naar keuze
BEREIDING
- Schil de bieten en snij ze in stukjes.
- Besprenkel de bieten met olie, peper, zout en tijm en rooster ze gaar op 180 °C (ongeveer 35 minuten). Laat de bieten afkoelen.
- Meng alle ingrediënten in een keukenrobot tot een gladde pasta.
Om de hummus te verdunnen, voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe. - Serveer de hummus met een stukje getoast brood.
Spread hummus. Not hate.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂