Chocolade bonbons met kokos
Deze kokos amandel bonbons met choco topping van ‘Mind your feed‘ zijn zoooo lekker!
Het is een soort van ‘raw snoepje’ dat bestaat uit kokos, amandelmeel en dadels en die worden op het einde overgoten met gesmolten chocolade. Yummy!
Ze smaken heerlijk bij een kopje thee of koffie.
Een gezondere guilty pleasure! 😉
INGREDIËNTEN (voor 10-12 stuks)
- 75 g amandelmeel
- 50 g dadels, ontpit
- 4 el kokosrasp
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 2 el honing
- 30 g pure chocolade ( min. 70%)
BEREIDING
- Leg de dadels in een schaaltje met water zo’n 10 minuten te weken.
- Doe het amandelmeel, kokosrasp, de kokosolie (niet te warm!) en de honing in de keukenmachine. Giet de dadels af en voeg ze ook toe. Maal tot een gladde maar stevige, plakkerige bal.
- Haal het mengsel voor de kokos amandel bonbons uit de keukenmachine. Bekleed een klein bakblik met wat aluminiumfolie en stort het mengsel hierin. Druk goed aan, ik gebruikte de bolle kant van een lepel. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie. Snij het mengsel voor de kokos amandel bonbons in vierkantjes en dip ze in de gesmolten chocola en daarna in de overgebleven kokosrasp. Zet ze eventueel nog even in de koeling zodat de chocolade topping kan uitharden.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂