Speltpita met kip shoarma en mangosalsa
Iedereen lust wel eens fastfood, maar helaas is dat meestal niet zo gezond. Vandaar deze gezondere versie van pita met kip shaorma. Wie houdt van een tropische toets zal deze lunch top vinden, want deze pita wordt niet gemaakt met knoflooksaus, wel met een frisse mangosalsa en verse groenten.
De speltpita’s vind je in de Albert Heijn.
Deze ‘fastfood’ is ideaal voor een lazy sunday of voor wanneer het snel moet gaan en je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan.
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 4 kippenfilets (in reepjes)
- 4 speltpita
- 1 el shoarma kruiden
- 1 eetrijpe mango
- handje cherrytomaatjes
- 1 chilipeper
- koriander of peterselie
- verse sla
- peper en zout
- olijfolie
BEREIDING
- Snijd de kipfilet in reepjes en marineer dit even in de shoarmakruiden met olie. Laat even intrekken.
- Bak de gemarineerde kippenreepjes in de wok met een scheutje olie.
- Snijd de rode peper heel fijn. Schil de mango, snijd in blokjes en prak grof.
- Hak de koriander of peterselie grof en voeg toe. Schep de rode peper en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de pitabroodjes vochtig, verwarm ze in de broodrooster of oven.
- Besmeer de warme pitabroodjes met de mangosalsa, de shoarmareepjes en werk af met sla en tomaat.
- Serveer direct.
De gezondere versie van de fastfoodklassieker ‘kip shoarma’!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂