Healthy snickers
Van alle dessertjes die ik al heb gemaakt is dit toch één van de allergrootste ontdekkingen. Daarnaast is het ook mijn meest populaire foto en zijn er al heel veel volgers die deze topper hebben gemaakt.
Deze healthy snickers zijn zoveel lekkerder dan de kant-en-klare repen die je in de winkel vindt. Ik maak deze vaak klaar voor bij de koffie of thee of voor op het werk. Telkens iemand deze kanjers proeft zie je de ogen opengaan en hoor je alleen maar: ‘oh!! Dat is mega lekker! Ik wil het recept!’
Dus bij deze… hier het receptje voor deze hemels lekkere healthy snickers.
INGREDIËNTEN
VOOR DE BODEM
- 100 g gemengde noten (ongezouten)
- 150 g ontpitte dadels
- snufje zout
VOOR DE VULLING
- 150 g pindakaas (of notenpasta)
- 175 g ontpitte medjooldadels
- 2 el kokosolie
- snufje zout
VOOR DE TOPPING
- Een reep pure chocolade (min. 70%)
- ev. kokosschilfers
BEREIDING
- Hak de noten grof en hou een beetje apart.
- Doe de rest van de noten en dadels in een keukenmachine of blender en mix fijn.
Voeg een snuf zout toe en mix nog even goed. - Doe de gehakte noten bij het mengsel en roer om. Dit zorgt voor een lekkere crunch.
- Verdeel het mengsel over de bodem van je taartvorm en druk goed aan.
- Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet voor een half uurtje in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain marie en schenk dit over de hard geworden ‘snicker’. Strooi eventueel wat kokos over de chocolade. Zet nog even terug in de vriezer voor een uurtje.
- Als de snickers zijn uitgehard, kun je ze uit de vorm halen en in repen snijden. Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt.
- Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.
Genieten maar!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂