Gevulde courgette met ricotta en speltrijst
Gevulde groenten met gehakt zijn erg populair.
Ik was op zoek naar een alternatief voor gehakt en kwam dit recept met ricotta en basilicum van ‘Libelle Lekker’ tegen.
Deze gevulde courgettebolletjes met ricotta & basilicum zijn zoooo schattig! Bijna te mooi om op te eten!
Ik heb ook enkele cherrytomaatjes aan het ricottamengsel toegevoegd.
Hoe meer groentjes, hoe meer vreugd! 😉
De gevulde courgettes heb ik geserveerd met speltrijst.
Experimentje dik geslaagd!! So yummy!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 4 courgettes (bolletjes)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g ricotta
- 1 ei
- 3 el geraspte kaas
- 3 el pijnboompitten
- ¼ bosje basilicum (gesnipperd)
- olijfolie
- peper
- zout
- Speltrijst
- Optioneel: cherry tomaatjes, peterselie of bieslook
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij er het hoedje af en haal er het vruchtvlees uit.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Meng de ricotta met het ei, de ui, de knoflook, de pijnboompitten, de munt en de geraspte. Vul de courgettes met het mengsel en zet het hoedje er weer op.
- Beboter een ovenschaal met olie of kokosboter. Schik er de gevulde courgettes in en schuif ze 30 minuten in de oven.
- Kook de speltrijst volgens de verpakking.
Werk je courgettes af met pijnboompitjes & basilicum.
Eet smakelijk!
Wat een mooi en lekker gerechtje! Mmmm…
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂