Risotto van bulgur met oesterzwammen
Vandaag had ik zin in een risotto met paddenstoelen.
Hiervoor heb ik mij geïnspireerd op een recept van Spar Colruyt.
Mijn versie is volledig vegetarisch en bestaat uit bulgur, oesterzwammen, parmezaanse kaas en verse bieslook. Mmmm… lekker!
Wie dit wenst kan er ook gebakken spekjes aan toevoegen.
Absoluut geen must! Ik vind de vegetarische versie het lekkerste! Aan tafel!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 500 g bulgur
- 400 g oesterzwammen (of champignons naar keuze)
- 2 sjalotjes
- 75 g parmezaanse kaas
- 1 liter groentebouillon
- verse bieslook
- plantaardige olie
- 150 ml droge witte wijn (optioneel)
- scheutje plantaardige room (optioneel)
BEREIDING
- Pel de sjalotten en snipper fijn.
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd de grote stukken eventueel in kleinere stukken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de oesterzwammen 5 à 6 minuten op hoog vuur en zet opzij.
- Doe een scheutje olie in een andere pan en fruit de sjalotjes. Voeg de bulgur en wijn toe en laat de wijn wat verdampen.
- Giet de warme groentebouillon beetje bij beetje bij de rest en laat de bulgur de vloeistof opnemen, zonder te roeren. Laat ± 20 minuten garen tot de bulgur zacht is.
- Voeg de kaas, ev. een scheutje plantaardige room en een deel van de oesterzwammen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de risotto in de borden en werk af met de rest van de oesterzwammen, parmezaanse kaas en verse bieslook.
Buon appetito!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂