Thaise Pad Thai

Thaise Pad Thai

Als je aan de Thaise keuken denkt, dan zit de kans er dik in dat je aan PAD THAI denkt.
Het is dan ook één van de populairste gerechten.
And guess what? Het is ook mijn favoriet!
De mix van zoet, zout, zuur en een beetje pit vind ik geweldig!
Een echte smaakbom!
In Thailand bestaan er 3 versies: kip, garnalen of tofu.
Ze zijn alle drie heerlijk, maar vanavond ga ik voor de plantaardige versie met gegrilde tofu, noedels, taugé, paksoi, limoen, pinda’s en basilicum.
Hiervoor heb ik het recept van Eat.Pure.Love getest en goedgekeurd! 😀
Klik HIER om rechtstreeks naar het recept te gaan van Eat.Pure.Love.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
VOOR DE PAD THAI
  • 250 g pad thai rijstnoodles
  • 100 g tofu, in blokjes
  • 200 g paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • handje taugé
  • 2 eieren, losgeklopt
  • plantaardige olie
VOOR DE TOPPING
  • 2-3 el pinda’s, grofgehakt
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • wat verse koriander of platte peterselie
  • chilivlokken naar eigen smaak
VOOR DE PAD THAI SAUS
  • 1 el Thaise vissaus (nam pla)
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1,5 el tamarinde pasta
BEREIDING
KNAPPERIGE TOFU
  1. Laat de tofu uitlekken. Gebruik hiervoor een schone theedoek waar je jouw blok tofu inwikkelt. Druk met een houten plank voorzichtig het water uit de tofu.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in een flinke laag olie in ongeveer een kwartier knapperig.
    Laat de tofu even uitlekken in een vergiet en zet even apart.
PAD THAI SAUS
  1. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de knoflook en de gesnipperde sjalotjes tot ze goudbruin zijn.
  2. Voeg de tamarinde pasta, de vissaus en de suiker toe.
  3. Laat de saus een paar minuutjes op zacht vuur inkoken.
    Haal de saus van het vuur en zet ook even apart.
NOEDELS
  1. Reinig en snij alle groenten, kluts de eieren en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie in een hete wok en roerbak de losgeklopte eieren samen met de noedels tot het ei gestold is.
  3. Voeg 4 eetlepels pad thai saus, knoflook en de tofublokjes toe en roerbak tot de noedels goudbruin zijn.
  4. Voeg nu de paksoi, de lente uitjes en de taugé toe en roerbak nog een paar minuutjes. Zorg dat de groenten lekker knapperig blijven.
  5. Serveer de Pad Thai met een partje limoen, wat fijngehakte pinda’s, sesamzaadjes, chilivlokken en verse koriander of peterselie.

Genieten maar!

Een vegetarische Pad Thai met verse ingrediënten.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *