Feestelijke pompoen
Kennen jullie Mieke de Hoog van ‘Mie en Place‘?
Bij Mieke draait haar hele leven om eten.
Haar recepten zijn gezond, bevatten veel smaak en worden gemaakt met veel liefde en respect voor het product.
Je weet wat ze zeggen: “Met liefde gemaakt, dat smaakt!” 😉
Mieke geniet ook van het voorbereidende werk, want alles draait om haar “mise en place”.
Vandaar de naam ‘Mie en Place’. Neem zeker eens een kijkje op haar blog.
Ik heb de feestelijke pompoen van Mieke gemaakt, getest én goedgekeurd.
Het is een veggie, vingerlikkend gerecht met de kaasburgertjes van The Bio Veggie Company. Zo lekker!
Klik HIER om rechtstreeks naar haar recept te gaan.
Deze gevulde pompoen ziet er niet alleen feestelijk uit, ze zorgt ook voor een feestje in je mond.
De verschillende texturen van oa. de zachte groentjes, de crunchy burger en de geroosterde pompoenpitjes maken dit gerechtje echt af!
Normaal serveer je er ook nog krokante boerenkoolchips bij, maar deze was ik dus vergeten te kopen.
Ik maak dit gerechtje zeker opnieuw!
Dankjewel voor dit mooi en lekker gerechtje, Mieke!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 2 kleine butternut pompoenen (Grote pomoen? Snij ze in schijven alvorens te roosteren)
- 1 kleine bloemkool
- 1 kleine broccoli
- handvol pompoenpitten
- 1 liter groentebouillon
- 300 g boerenkool
- rode chilipeper
- 2 teentjes look
- 4 kaasburgers (te koop bij Bio Planet)
- vers gemalen zwarte peper
- grof zeezout
- olijfolie
BEREIDING
- Verwarm de oven op 180°C.
- Maak de chips van boerenkool. Rits de boerenkool van de dikke nerven en was zeer grondig. Dep ze droog met een schone theedoek.
- Scheur de grote bladen in stukken. De kleine blaadjes kan je heel laten.
- Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Meng alles goed door elkaar en stort neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de plaat in de warme oven voor ongeveer 10 minuten. Let wel op dat je blaadjes niet zwart worden.
- Haal de crispy boerenkoolchips uit de oven en zet aan de kant.
- Gebruik een groot keukenmes om de pompoenen in de helft te snijden. Je hoeft deze soort niet te schillen.
- Verwijder de zaadlijsten met een lepel en maak kruisjes in het vruchtvlees. Besprenkel met olijfolie, grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Leg de helften op een ovenplaat met de opening naar boven en laat gaar worden in de warme oven. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar dit hangt natuurlijk af van je oven. Controleer daarom regelmatig het vruchtvlees.
- Verdeel ondertussen de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de roosjes kort in de groentebouillon en giet af.
- Verwarm in een beetje olijfolie wat chilipeper en teentjes look. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe en bak even kort aan.
- Snijd elke kaasburger in 4 gelijke vierkantjes. Verwarm wat olie in een anti-kleefpan. Bak de blokjes krokant. Leg ze even op wat keukenpapier. Bak vervolgens de pompoenpitten in de pan.
- Vul de gare pompoenen met de pittige bloemkool en broccoli en de blokjes kaasburger. Werk af met de pompoenpitten en de krokante boerenkoolchips.
Wat een feest op je bord!
Heb je deze feestelijke pompoen gemaakt?
Laat het Mieke zeker weten via Instagram of Facebook.
Of surf naar www.mieenplace.be