Pompoen ontbijtkoekjes

Pompoen ontbijtkoekjes

Het ‘Pumpkin spice & everything nice’ seizoen is volop aan de gang.
Pompoenschotels hier, pompoencurry daar…
De pompoengerechten vliegen ons om de oren!
Hoog tijd om ook eens een pompoengerechtje te posten.
Ik heb gekozen voor deze waanzinnig lekkere pompoen ontbijtkoekjes van Feasting on fruit.
Ze bestaan uit havermout, kokos, pompoenpuree, chiazaadjes, notenpasta, chocolade en last but not least… de Amerikaanse pumpkin pie spice kruiden die ik heb meegebracht uit Amerika. Zo lekker!
De koekjes zijn heerlijk krokant van buiten, maar het midden is nog lekker zacht. Het perfecte ontbijt on-the-go.

INGREDIËNTEN (voor 12 koekjes)
  • 100 g havervlokken
  • 55 g kokosvlokken
  • 40 g chiazaad (of lijnzaad)
  • 125 g pompoenpuree
  • 80 g maple syrup
  • 75 g notenpasta of pindakaas
  • 15 g pumpkin pie spice kruiden (+speculaas of koekkruiden)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 45 g chocoladekorrels
BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 180° C.
    Doe de havervlokken, kokos en chiazaadjes in de keukenmachine en blend tot alles is vermalen tot kleine stukjes. Let op! Het mag geen meel worden.
  2. Voeg de pompoenpuree, notenpasta, maple syrup, kruiden, bakpoeder, zout en vanille-extract toe. Blend opnieuw tot je een kleverig deeg bekomt.
  3. Voeg de chocoladekorrels toe en blend kort tot alles goed is vermengd.
  4. Maak balletjes van het deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de koekjes zachtjes plat met de achterkant van een lepel.
  5. Bak de koekjes 15 minuten op 180° tot de bodem een goudbruin kleurtje heeft.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen.
    Je kan de koekjes bewaren in een gesloten doos. Bewaar in de koelkast voor 1 week of in de diepvries als je ze iets langer wil bewaren.

Smullen maar!

Pompoen ontbijtkoekjes

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *