Libanese salade met baba ganoush, flatbread en kaasburger (The Bio Veggie Company)
Vandaag staat een heerlijke Libanese salade op het menu.
De Libanese salade bestaat uit bulgur, groenten en verse peterselie en munt uit mijn tuin.
Bij de salade serveer ik baba ganoush, dat is een heerlijke zelfgemaakte aubergine dip uit de Mediterrane keuken.
De salade werk ik af met verse kruiden en enkele stukjes veggieburger van The Bio Veggie Company.
Aan tafel!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
LIBANESE SALADE
- 300 g bulgur
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- halve komkommer
- sap van een halve citroen
- verse muntblaadjes
- verse peterselie
- 1 blokje groentebouillon
- plantaardige olie
- 40 ml olijfolie
- peper en zout
BABA GANOUSH
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 2 el tahin
- 1 tl komijnpoeder
- chilipoeder
- verse peterselie of koriander
- 1 el olijfolie
- peper en zout
FLATBREAD
- 200 g bloem
- 150 g volle yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
VEGGIEBURGERS (The Bio Veggie Company)
- 2 veggieburgers naar keuze (ik heb gekozen voor de kaasburger)
Klik hier voor de verschillende veggieburgers van The Bio Veggie Company.
BEREIDING
LIBANESE SALADE
- Kook de bulgur gaar in een pan met water en een groentebouillonblokje.
- Snipper de rode ui.
- Was de komkommer en snij in kleine blokjes.
Leg de tomaat eventjes in kokend water.
Pel de tomaat en snij in fijne blokjes. - Reinig de peterselie en muntblaadjes en hak fijn.
- Doe de bulgur, rode ui, tomaat, komkommer, peterselie en munt in een kom en meng samen tot een geheel.
- Knijp een halve citroen over de salade.
Voeg de olijfolie toe en roer alles samen. - Breng op smaak met peper en ev. zout.
- Verdeel over 2 diepe borden of kommetjes en werk af met de verse kruiden en enkele druppels citroen.
BABA GANOUSH
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en halveer de aubergines in de lengte.
Wrijf de aubergines in met een beetje olijfolie en leg ze op een rooster.
Zet ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven OF rooster de aubergines gaar op de grill (ongeveer 20 minuten).
Draai de aubergines regelmatig om. - De aubergines zijn klaar wanneer het vruchtvlees mals is en de schil krokant is.
Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen. - Schraap het vluchtvlees uit de aubergines en laat even uitlekken.
- Doe het vruchtvlees in een blender en voeg tahin, olijfolie, knoflook, komijnpoeder, citroensap, verse peterselie of koriander toe en mix fijn.
- Doe de baba ganoush in een kom en breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met een scheutje olijfolie en chilipoeder.
FLATBREAD
- Doe alle ingrediënten in een kom en laat 15 minuten rusten.
- Strooi een beetje bloem over het oppervlak en maak van het deeg enkele balletjes.
Rol ze zo dun mogelijk uit met behulp van een deegrol. - Bak de dunne lapjes deeg in een droge koekenpan.
- Bak aan beide zijden tot je flatbread een mooie goudbruine kleur krijgt.
- Serveer de flatbread bij de baba ganoush.
- Werk af door enkele stukjes flatbread in de baba ganoush te steken.
VEGGIEBURGERS (The Bio Veggie Company)
- Doe een scheutje olie in een pan en bak je favoriete veggieburger (of kaasburger) in een pan.
- Snij de burger in stukjes en leg ze op de Libanese salade.
- Serveer de Libanese salade met een warme burger.
- Dek de tafel en geniet samen van een heerlijke Libanese salade met homemade flatbread en baba ganoush.
Smullen maar!
Wist je dat ik ambassadrice ben van The Bio Veggie Company?
Meer lezen over mijn ambassadeurschap?
Klik hier voor meer info en recepten!
Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
GRATIS PROEVEN!
Loopt het water je nu al in de mond en wil je de producten van The Bio Veggie Company eens proeven?
Laat het me zeker weten!
Ik mag 50 gratis schaaltjes uitdelen en wie weet maak jij binnenkort lekkere veggie maaltijden met deze burgertjes, nuggets of kroketten.
Benieuwd naar het assortiment?
Klik hier voor een overzicht van de producten van The Bio Veggie Company.