Bloemkoolnuggets met honing-mosterddip (Maille)
Aan welke gerechten denk jij bij het woord ‘mosterd‘?
Ik denk spontaan aan volgende gerechten: kaasblokjes met graantjesmosterd, een boterham met mosterd in je Vlaamse stoverij, een mals kipje in mosterdroomsaus en de boullie met moster van mijn oma! Heerlijk!
Maar naast deze klassiekers kun je nog zoveel meer gerechten op smaak brengen met dit gouden goedje…
La Maison Maille daagde mij uit om twee gerechtjes te ontwikkelen met één van hun producten.
Vandaag zijn de bloemkoolnuggets met honing-mosterddip aan de beurt.
De bloemkoolnuggets hebben een crispy jasje van kruiden en cornflakes en worden bereid in de airfryer.
Kortom, een gezonder hapje waar je guiltfree van mag genieten tijdens de feestdagen! 😉
“Maille is meer dan een detail!”
OVER MAILLE
La Maison Maille werd zo’n 265 jaar geleden opgericht door Antoine Maille.
Door de eeuwen heen heeft La Maison Maille haar kennis over de productie van mosterd en vinaigrettes doorgegeven aan de volgende generaties, waardoor het vakmanschap, de creativiteit, innovatie en de kwaliteit van de mosterd en vinaigrettes gewaarborgd is gebleven.
Maille is er van overtuigd dat de toevoeging van mosterd eigenlijk de finishing touch geeft aan elk gerecht.
Vandaar de uitdrukking “Maille is meer dan een detail!”.
AANBOD MAILLE
Het aanbod van Maille bestaat onder andere uit 84 unieke mosterdvarianten die één op één een geweldige smaaksensatie bevatten.
Van het persbureau Yapado kreeg ik volgende producten om mee te experimenteren.
- Maille Moutarde au miel
- Maille Cornichons extra fins
- Maille Mayonaise Fins Gourmets
- Maille Moutarde Fine de Dijon L’Originale
- Maille Moutarde à l’ancienne
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 1 bloemkool
- Maille Mutarde au miel (honing-mosterd)
- Maille mayonaise Fins Gourmets
- 200 g cornflakes (ongezoet)
- 200 g bloem
- kippenkruiden
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- zout en peper
- 200 ml warm water
- olijfolie
- ev. honing
- citroensap
- verse peterselie
BEREIDING
- Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes.
Verwijder de steel van de bloemkool, zodat de roosjes de grootte hebben van een kipnugget. - Neem een kom en vermeng het warme water met een beetje bloem tot je een dik papje (yoghurtachtig) bekomt.
Doe de resterende bloem in een aparte kom. - Doe de kruiden (paprikapoeder, knoflookpoeder, kippenkruiden, peper en zout) samen met de cornflakes in de keukenmachine en maal tot middelfijne stukjes. De cornflakesstukjes mogen nog grof zijn.
- Nu zijn we klaar om de bloemkoolroosjes een crunchy en smaakvol jasje te geven.
Bevochtig een bloemkoolroosje met een beetje water. - Vervolgens dip je deze eerst in de kom met bloem, daarna door het yoghurtpapje en tot slot door de gemalen cornflakes met kruiden.
- Herhaal dit met alle bloemkoolroosjes tot deze allemaal een crispy cornflakesjasje hebben.
- Leg de bloemkoolroosjes in het bakje van de airfryer en besprenkel met een beetje olie.
- Bak de nuggets ongeveer 20 minuten op 180°C in de airfryer tot ze mooi krokant zijn.
- Ondertussen maak je de honing-mosterddip.
- Neem 3 el mayonaise en 2 el honing-mosterd (of 1 el mosterd en een kneepje honing) en werk af met peper, zout en verse peterselie.
- Voeg een beetje citroensap toe voor een frisse toets!
- Werk de nuggets af met verse peterselie en paprikapoeder.
- Serveer de nuggets samen met de honing-mosterddip!
Genieten maar!
Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂