Gevuld eitje met garnalen en asperges (het witte goud)
Goodmorning! It’s sunday brunchday!
Aangezien onze kippen 2-3 eieren per dag leggen, kunnen we ze tijdens deze corona quarantaine bijna niet meer aan.
Dus we starten onze zondag met een recept voor een heerlijk eitje deluxe van Libelle lekker.
Een roereitje met enkele stukjes van het witte goud er doorheen, afgetopt met grijze garnaaltjes en verse kruiden. Je kan dit gewoon op een bord leggen, maar ik koos ervoor om het te serveren in een uitgewassen eierschaal met enkele minisoldaatjes.
Het oog wil nu eenmaal ook wat. 😊
Nog een glaasje alcoholvrije bubbels dabei!
Mmmm… genieten!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 4 witte asperges
- 4 (grote) eieren
- 100 g grijze garnalen
- bladpeterselie
- 200 ml (soja)room
- 2 el boter
- 1 sneetje bruin of volkoren brood
- peper en zout
BEREIDING
- Snij de onderkant van de asperges en schil ze.
Snij elke asperge in stukken van 2 à 3 cm.
Breng wat lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. - Snij minisoldaatjes van het sneetje brood en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een klontje boter.
Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn. - Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.
Hou de schalen bij.
Roerbak de eieren in de rest van de boter tot ze net ge- stold, maar wel nog smeuïg zijn. Roer er voorzichtig de aspergestukjes – behalve de punten – door. - Schep het mengsel voorzichtig in goed gespoelde eierschaaltjes.
Werk af met een aspergepunt, wat grijze garnalen, fijngehakte peterselie en een soldaatje.
Genieten maar! Fijne zondag!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂