Feestbox culin’air tvv muco (foodbag)

Feestbox culin’air tvv muco (foodbag)

Foodbag & de Mucovereniging slaan de handen in elkaar.
Voor elke Culin’air feestmenu dat wordt verkocht, schenkt Foodbag €10 aan de Mucovereniging.

Foodbag en de Mucovereniging slaan de handen in elkaar en organiseren een feestbox met een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten. CULIN’AIR
Per feestmenu gaat er 10 euro naar de Mucovereniging voor onderzoek naar mucoviscidose (taaislijmziekte).

WAT IS MUCOVISCIDOSE?

Mucoviscidose of muco (ook wel taaislijmziekte of cystic fibrosis genoemd) is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Taai slijm zorgt naast problemen met de luchtwegen, ook voor aantasting van andere organen. Verteringsenzymen in het spijsverteringskanaal geraken niet of onvoldoende tot bij het voedsel, met een gebrekkige vertering en voedselopname tot gevolg. Door de spijsverteringsproblemen kan iemand met muco minder energie en voedingsstoffen uit voeding halen. Terwijl je net méér energie nodig hebt om tegen je ziekte te vechten en te ademen als je muco hebt. Daarom wordt vetrijke voeding met extra veel calorieën voorgesteld. Wij wisten al lang dat (lekker) eten belangrijk is, maar voor mucopatiënten is het zelfs van levensbelang!
(bron: Foodbag)

FOODBAG & MUCOVERENIGING

Wat hebben Foodbag en de Mucovereniging nu met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken!
Beide komen uit een totaal andere branche, maar hebben wel dezelfde kenwaarden namelijk:
100 % Belgisch, bewust, lokaal & met een heel menselijk karakter.

De receptenbundel boordevol tips & tricks

Wat houdt de box in?

  • Lekkere culin’aire feestgerechten van hapjes tot dessert met aandacht voor lokale producten
  • Keuze uit een klassiek (vlees en vis) of veggie feestmenu
  • Een box met alle ingrediënten en recepten voor een feestelijk viergangendiner
  • Een receptenbundel met enkele toffe tips & tricks rond het dresseren en het presenteren van de gerechtjes
  • Leuke extra’s zoals menu- en naamkaartjes en styling tips om van jouw tafel een echte feesttafel te maken
  • Per verkochte box doneert Foodbag €10 aan de strijd tegen muco

Foodbag wil jou op deze manier een memorabele avond bezorgen waarin genieten (ja, ook voor jou!) centraal staat samen met je bubbel en een lekker glaasje bubbels. Dubbel bubbel fun!
Foodbag levert alles aan huis, jij volgt het stappenplan van aperitief tot dessert met een handig schema van wat je op voorhand kan maken en wat à la minute. Maar geloof me, alles is zo goed als klaar!
Je hoeft het enkel op te warmen, af te werken en leuk te presenteren. Piece of cake!

KLASSIEK OF VEGETARISCH FEESTMENU

De feestbox Culin’air bestaat uit een klassiek of veggie feestmenu.
Je ontvangt een feestbox thuis met alle ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner.
De klassieke feestmenu kan je bestellen voor 4, 6 of 8 personen.
Het veggie feestmenu is verkrijgbaar voor 4 personen.
Voor het klassieke feestmenu verwijs ik graag door naar de webiste van Foodbag.
Dankzij Wavemakerspr mocht ik samen met enkele andere foodies een online kookworkshop volgen met Wim Ballieu en een feestbox Culin’air uittesten.
Ik koos uit nieuwsgierigheid voor het veggie menu. Benieuwd welke gerechten er in mijn feestbox zaten?

Virtuele kookworkshop Culin’air met Wim Ballieu
(ism Wavemakerspr, Foodbag & Mucovereniging)
MIJN VEGGIE FEESTBOX
  • TRIO VAN HAPJES: knolseldersoepje met oesterzwam krokantjes, torentje van veggie bouding blanc van Bonrill met peperkoek en appel en gevulde pompoenballetjes van ‘Balls & Glory’ Wim Ballieu
  • VOORGERECHT: Tartaar van rode biet met mierikswortelcrème, dille & witloof + breekbrood
  • HOOFDGERECHT: Gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaat en pecannoten, veenbessenroomsaus en verse kroketjes
  • BIJGERECHT: Geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven + wintersalade met boerenkool, veenbessen en sinaasappel
  • DESSERT: Mousse van pure chocolade met compote van Mandarijn & kletskoppen van Jules Destrooper
TRIO VAN HAPJES
VOORGERECHT

Het voorgerecht bestaat uit een heerlijke tartaar van rode biet met mierikswortelcrème, dille & witloof.
Als bijgerecht serveer je zelfgemaakt breekbrood.

HOOFDGERECHT

De hoofdschotel is een gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaat en pecannoten.
Dit wordt geserveerd met een heerlijke veenbessenroomsaus en verse kroketjes.

Gevulde pompoen met veenbessenroomsaus en kroketjes
BIJGERECHT

Als bijgerecht hebben we geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven + een wintersalade met boerenkool, veenbessen en sinaasappel.

DESSERT

And last but not least… de absolute kers op de taart! Of beter gezegd een mousse van pure chocolade met compote van mandarijn en kletskoppen met chocolade van Jules Destrooper.

Geef mucopatiënten meer ademruimte (letterlijk & figuurlijk)!
Steun hen via deze feestbox en/of doe mee aan de #mucosocks campagne en koop je eigen mucosocks.

EEN FEESTMENU CULIN’AIR BESTELLEN

Bestel je feestmenu en geef op deze manier een beetje extra adem om iedereen met muco een zo normaal mogelijk leven te gunnen.
Want wij leven tijdelijk in een wereld waarin mondmaskers en ontsmettingsgel overal aanwezig is en waar we bang zijn voor besmettingsgevaar, maar voor mucopatiënten is dit dagelijkse kost.
Zij vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen een beter en langer leven mogelijk maken.
Want mucoviscidose genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk.
Toch zijn kinderen, jongeren en volwassenen met muco enkele uren per dag bezig met hun therapie, om de symptomen te behandelen en waar mogelijk te voorkomen: elke dag opnieuw aerosols, kinesitherapie, tientallen pillen, hoge dosissen antibiotica en allerlei medicijnen om complicaties te behandelen.
Ga naar www.foodbag.be/nl/culinair voor alle info en bestel je feestmenu culin’air!

Fijn feestdagen en geniet van jullie feestmenu!

Heb je een Feestmenu Culin’air besteld?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel je foto’s op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *