Speculoos truffels met maar 3 ingrediënten
Hij komt, hij komt! Die lieve goede Sint!
En hij breng heel wat lekkers mee voor jou en elk braaf kind.
En natuurlijk ook voor al die geduldige mama’s en papa’s dit jaar! 😉
Ben jij net zoals ik EXTRA braaf geweest dit jaar en weet je binnenkort niet wat gedaan met al die chocolade en speculoos? Dan zijn deze supersimpele speculoos truffels DE oplossing!
Speculoostruffels met slechts 3 ingrediënten:
speculoos, roomkaas en je favoriete chocolade!
Snel, simpel en superlekker!
Speculoos truffels met slechts 3 ingrediënten
Speculoos, roomkaas, gesmolten chocolade
Ingrediënten
- 100 g speculooskoekjes
- 50 g roomkaas Philadelphia, monchou,…
- 100 g gesmolten chocolade naar keuze donker, melk, wit
- optioneel: toppings naar keuze kokosrasp, speculooskruimels, amandelschilfers,…
Bereiding
- Doe 100 g speculooskoekjes in de foodprocessor.
- Meng met 50 g roomkaas en kneed goed samen.
- Vorm balletjes en laat een halfuurtje stijven in de koelkast.
- Smelt 100 g chocolade au bain marie
- Haal de balletjes één voor één door de chocolade en leg op een bord.
- Werk eventueel af met toppings naar keuze.
- Laat minstens 1 uur hard worden in de koelkast.
Tips
Koud smaken deze truffels het lekkerst, je bewaart ze dus best in de koelkast.
Snelle sinterklaastruffels met maar 3 ingrediënten
Welke truffel kies jij? Puur, melk of wit?
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin