Kerstcocktail met veenbessen en rozemarijn (o’live GIN)
Waar zijn al die GINTO lovers? It’s gin O’clock!
Ik mocht vorige week de Tastebox van O’live GIN uittesten. Ik maakte deze HO HO HO Kerstcocktail met veenbessensap, gesuikerde veenbessen en rozemarijn. De perfecte cocktail voor tijdens de feestdagen.
En geef toe? Voor dat kleurtje alleen al zou je deze cocktail willen maken, toch?
Kerstcocktail met veenbessensap, gesuikerde veenbessen en rozemarijn
O’LIVE GIN
O’live GIN is een unieke en volledige gedestilleerde olijvengin uit het West-Vlaamse Zwevegem, gemaakt met de beste mediterrane olijven en verse kruiden. Je kan hem puur drinken, in een gin tonic, cocktail of om mee te koken.
- Uitzonderlijke ingrediënten (mediterrane olijven en graanalcohol)
- Artisanaal distillatieproces (ieder botanische ingrediënt, de olijven en jeneverbessen ingebrepen, worden apart gedestilleerd zonder toevoegingen of extracten.
- Een veelzijdige gedestilleerde drank
Dankzij de delicate en toch rijke smaak kan je deze gin puur drinken, in een klassieke gin-tonic of cocktail. Maar deze O’live kan je ook verwerken in je gerechten (bv. dressings, marinades,…).
Meer info vind je op www.olivegin.com/nl
Kerstcocktail met O’live gin, veenbessensap, gesuikerde veenbessen en rozemarijn
Ingrediënten
- 40 à 60 ml O'live GIN naar eigen smaak toevoegen
- scheutje 100% veenbessensap naar eigen smaak toevoegen
- Fevertree Elderflower Tonic
- enkele takjes rozemarijn
- ijsblokjes
- 1 limoen
GESUIKERDE VEENBESSEN
- 100 ml water
- 75 gram suiker
- 50 gram kristalsuiker
- enkele veenbessen
- limoensap
Bereiding
- 1. Wrijf de rand van het glas in met limoensap en dop de rand daarna in een schaaltje met kristalsuiker.
- 2. Doe een scheutje veenbessensap in een glas. In een glas voeg je als eerste de cranberry siroop toe.Vul het glas af met crushed ijs en schenk vervolgens voorzichtig de gin erbij.Top af met de tonic en steek het takje Rozemarijn erlangs.
- 3. Vul het glas met ijsblokjes en schenk voorzichtig de gin erbij.
- 4. Doe er de gewenste hoeveelheid tonic bij.
- 5. Werk af met een schijfje limoen en een takje rozemarijn.
- 6. Serveer de cocktail met een prikker met enkele gesuikerde veenbessen.
GESUIKERDE VEENBESSEN
- 1. Was de veenbessen en blancheer de veenbessen kort.
- 2. Doe het water en de suiker samen in een steelpan en zet op laag vuur tot alle suiker gesmolten is.
- 3. Voeg de veenbessen en de suikersiroop samen in een kom en laat 1 uur weken.
- 4. Laat de veenbessen even uitlekken in een zeef.
- 5. Doe de witte kristalsuiker in een bord en rol één voor één de veenbessen erdoor.
- 6. Leg op bakpapier en laat even drogen. Steek de gesuikerde veenbessen op een prikker en serveer samen met de kerstcocktail.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin