Crumble met appel, peer, bosbessen en kaneel
Goodmorning! Are you ready to (c)rumble?
Ik start mijn dag met een warme crumble uit de oven en veeeeel kaneel! I loooove sin-a-mon! (Heb je ‘m?) 😉
Niets zaligers om deze koude morgen te beginnen met een warme schotel recht uit de oven en een heerlijk kopje Royal Wintertea om de dag te beginnen.
Ik maakte deze crumble gisteren voor mijn vriendinnetje die wat ziekjes is. Met dit lekker ontbijtje als verrassing wordt ze in no time beter! En natuurlijk had ik ook een tweede schotel gemaakt voor mezelf! Want geef toe… zo’n lekkere crumble met warm fruit en een kopje thee (of koffie voor de coffeelovers) is toch de perfecte start van de dag? Genieten ten top! Have a nice day!
Een heerlijk ontbijt recht uit de oven met warm fruit, een lekkere ‘bite’ en héél véél sin-a-mon!
Crumble met appel, peer, bosbessen en kaneel
Ingrediënten
- 100 gram havermoutvlokken
- 100 gram bosbessen
- 1 peer
- 1 appel
- 2 el suiker(vervanger)
- halve koffielepel kaneel
- 50 gram bruine suiker
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- snufje zout
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 180°.
- 2. Schil de peer en de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- 3. Was de bosbessen en dep ze droog.
- 4. Doe de bosbessen, appel, peer, suiker(vervanger), kaneel, snufje zout in een ovenschaal en meng goed.
- 5. Doe de havermoutvlokken, suiker en bloem in een kom.
- 6. Smelt de boter in een steelpannetje en meng met de havermoutvlokken, suiker en bloem. Roer goed.
- 7. Verdeel het mengstel over het fruit in de ovenschaal.
- 8. Strooi nog een beetje kaneel over het geheel.
- 9. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De crumble is klaar van zodra het fruit zacht is en het crumblelaagje een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Tips
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook
Tag @foodbysin en gebruik #foodbysin