NAANBROOD MET PEER, BRIE, TIJM & HONING
Time for some goodness!
Opgelet! Dit gerechtje is niet voor gevoelige kijkers met grote honger.
Dit is namelijk zoooo lekker en ongetwijfeld één van de lekkerste ontdekkingen tijdens mijn corona quarantaine. Wat een smaakbom!
Homemade naanbrood met gebakken peer, zachte brie, verse tijm, crunchy walnoten en héél véél honing
OVER HET GERECHT
Homemade naanbrood met gesmolten brie en gebakken peer gedrenkt in heeeel veel honing!
Als afwerking een beetje verse tijm uit de tuin en enkele crunchy walnootjes… gedrenkt in honing natuurlijk! 😉 Eventjes de oven in zodat de brie kan smelten…
Oh jeetje, ik ben hier alweer aan het watertanden! En wat doen we vlak voor het serveren?
Huppaaaa… nog eens met de honingdripper erover en smullen maar! Om duimen en vingers bij af te likken!
GESMOLTEN BRIE OF GEITENKAAS?
Dit gerechtje heb ik begin deze week gemaakt naar aanleiding van ‘De week van de bij’.
Het smaakte zo lekker, dat ik het een paar keer heb gemaakt maar dan met verschillende toppings. Zo vind ik dit gerechtje met smeuïge geitenkaas ook super geslaagd!
Deze topper komt zoiezo vaker op tafel! De perfecte afsluiter van deze bijZzZondere week. 🙂 #weekvandebij
ZELF NAANBROOD MAKEN
Voor dit gerecht kan je gebruik maken van kant-en-klare naanbroodjes uit de supermarkt.
Maar je kunt ze ook gewoon zelf maken!
Dit was mijn allereerste keer en ik had geen idee of dit ging (mis)lukken, maar kijk… ze zijn super geslaagd en ZOVEEL lekkerder dan degene die je kant-en-klaar koopt in de supermarkt. Een echte aanrader!
En geloof me… dat is echt supersimpel! Piece of cake!
Voor een recept om homemade naanbroodjes te maken verwijs ik graag naar mijn collega foodblogger Eefkooktzo.
Klik op deze link om rechtstreeks naar haar recept te gaan voor homemade naanbrood.
Naanbrood met gebakken peer, brie, tijm en honing
Ingrediënten
- 6-8 naanbroodjes zelfgemaakt of kant-en-klaar Zie link in post
- 1 stuk brie plakjes
- 4 peren conference
- olijfolie
- 1 zoete ui
- 1 teentje look
- verse tijm
- peper & zout
- vloeibare honing
- handje walnoten
- verse peterselie of koriander optioneel
Bereiding
- 1. Was en versnipper de zoete ui. Stoof de ui in een beetje olijfolie.
- 2. Doe een scheutje olie in een pan en voeg de geperste knoflook toe en verse peterselie of koriander.
- 3. Was en schil de peren en snijd in langwerpige plakken. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en stoof de peren tot ze een mooi gebakken kleurtje hebben en beetgaar zijn. Draai de peren regelmatig om.
- 4. Was en versnipper de tijmblaadjes.
- 5. Snijd de brie of geitenkaas in in plakjes en meng met enkele flinke lepels honing. Voeg enkele tijmblaadjes toe en roer goed.
- 6. Hak de walnoten grof en meng ze met een lepeltje honing;
- 7. Verwarm de oven voor op 200°.
- 8. Bestrijk de naanbroodjes met het oliemengsel met peterselie of koriander
- 9. Verdeel de zoete ui over de naanbroodjes en bedek met enkele plakken gebakken peer. Werk af met enkele walnootjes, tijmblaadjes, peper en zout.
- 10. Bak de naanbroodjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- 11. Vlak voor het serveren doe je nog enkele drizzles honing over de pizza en klaar is kees!
Tips
Enjoy! 🙂
BLOEMENHONING UIT DE CHAMPAGNESTREEK
Deze nieuwe MELI bloemenhoning uit de champagnestreek smaakt trouwens heerlijk zacht en fruitig met een karameltoets en een vleugje bloemenaroma en geven net dat tikkeltje extra aan mijn naanpizza’s. Love it!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂