Oh, wat hou ik van ‘tea time’! Elke dag kijk ik uit naar mijn favoriet moment van de dag, nl. mijn theemoment.Ik kan niet zonder mijn dagelijks kopje thee.Nee… zelfs niet tijdens de zomer, want thee kan je ook perfect koud drinken.Vorige zomer ben ik …
Restjeskoken! Vinden jullie dit ook zo leuk?Gewoon eventjes de koelkast en voorraadkast opentrekken en koken met wat je in huis hebt. #creatiefkokenDit is meestal de geboorte van een verrassend lekker gerecht.Mijn resultaat? Gepofte zoete aardappel op Mexicaanse wijze met kidneybonen, maïs, tomatensalsa en een toefje …
Kennen jullie Mieke de Hoog van ‘Mie en Place‘? Bij Mieke draait haar hele leven om eten. Haar recepten zijn gezond, bevatten veel smaak en worden gemaakt met veel liefde en respect voor het product. Je weet wat ze zeggen: “Met liefde gemaakt, dat smaakt!” 😉 Mieke geniet ook van het voorbereidende werk, want alles draait om haar “mise en place”. Vandaar de naam ‘Mie en Place’. Neem zeker eens een kijkje op haar blog.
Ik heb defeestelijke pompoenvan Mieke gemaakt, getest én goedgekeurd. Het is een veggie, vingerlikkend gerecht met de kaasburgertjes van The Bio Veggie Company.Zo lekker! KlikHIER om rechtstreeks naar haar recept te gaan. Deze gevulde pompoen ziet er niet alleen feestelijk uit, ze zorgt ook voor een feestje in je mond. De verschillende texturen van oa. de zachte groentjes, de crunchy burger en de geroosterde pompoenpitjes maken dit gerechtje echt af! Normaal serveer je er ook nog krokante boerenkoolchips bij, maar deze was ik dus vergeten te kopen. Ik maak dit gerechtje zeker opnieuw! Dankjewel voor dit mooi en lekker gerechtje, Mieke!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
2 kleine butternut pompoenen (Grote pomoen? Snij ze in schijven alvorens te roosteren)
1 kleine bloemkool
1 kleine broccoli
handvol pompoenpitten
1 liter groentebouillon
300 g boerenkool
rode chilipeper
2 teentjes look
4 kaasburgers (te koop bij Bio Planet)
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C.
Maak de chips van boerenkool. Rits de boerenkool van de dikke nerven en was zeer grondig. Dep ze droog met een schone theedoek.
Scheur de grote bladen in stukken. De kleine blaadjes kan je heel laten.
Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Meng alles goed door elkaar en stort neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de plaat in de warme oven voor ongeveer 10 minuten. Let wel op dat je blaadjes niet zwart worden.
Haal de crispy boerenkoolchips uit de oven en zet aan de kant.
Gebruik een groot keukenmes om de pompoenen in de helft te snijden. Je hoeft deze soort niet te schillen.
Verwijder de zaadlijsten met een lepel en maak kruisjes in het vruchtvlees. Besprenkel met olijfolie, grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
Leg de helften op een ovenplaat met de opening naar boven en laat gaar worden in de warme oven. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar dit hangt natuurlijk af van je oven. Controleer daarom regelmatig het vruchtvlees.
Verdeel ondertussen de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de roosjes kort in de groentebouillon en giet af.
Verwarm in een beetje olijfolie wat chilipeper en teentjes look. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe en bak even kort aan.
Snijd elke kaasburger in 4 gelijke vierkantjes. Verwarm wat olie in een anti-kleefpan. Bak de blokjes krokant. Leg ze even op wat keukenpapier. Bak vervolgens de pompoenpitten in de pan.
Vul de gare pompoenen met de pittige bloemkool en broccoli en de blokjes kaasburger. Werk af met de pompoenpitten en de krokante boerenkoolchips.
Het ‘Pumpkin spice & everything nice’ seizoen is volop aan de gang.Pompoenschotels hier, pompoencurry daar…De pompoengerechten vliegen ons om de oren!Hoog tijd om ook eens een pompoengerechtje te posten.Ik heb gekozen voor deze waanzinnig lekkere pompoen ontbijtkoekjes van Feasting on fruit.Ze bestaan uit havermout, kokos, pompoenpuree, chiazaadjes, notenpasta, chocolade en last but not least… de Amerikaanse …
Vandaag had ik zin in een risotto met paddenstoelen. Hiervoor heb ik mij geïnspireerd op een recept van Spar Colruyt. Mijn versie is volledig vegetarisch en bestaat uit bulgur, oesterzwammen, parmezaanse kaas en verse bieslook. Mmmm… lekker!Wie dit wenst kan er ook gebakken spekjes aan …
Ohhh! This made my heart skip a ‘beet’. 😉 Een torentje van rode biet & mozzarella, overgoten met een in olijfolie gedrenkt sjalotje en afgewerkt met enkele gehakte pistachenootjes voor een crunchy toets. Deze combo smaakt niet alleen top, het ziet er ook nog eens leuk uit! Het recept heb ik gevonden op Lidl.be.
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
3 voorgekookte bieten
125 g mozzarella
2 el vers sinaasappelsap
1 sjalot, fijngesnipperd
olijfolie
handje pistachenoten, fijngehakt
zout en peper
BEREIDING
Haal de mozzarella uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de mozzarella in plakjes.
Snijd de bieten in plakjes.
Doe het sinaasappelsap met de sjalot en olijfolie in een kom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Begin met het torentje. Leg een schijfje rode biet op een bord en daarop leg je een plakje mozzarella. Herhaal dit een paar keer en eindig met een plakje rode biet.
Werk af met peper en zout en besprenkel met de marinade.
Strooi er enkele gehakte pistachenootjes over en je torentje is klaar.
Smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Als je aan de Thaise keuken denkt, dan zit de kans er dik in dat je aan PAD THAI denkt.Het is dan ook één van de populairste gerechten.And guess what? Het is ook mijn favoriet! De mix van zoet, zout, zuur en een beetje pit …
In India heb ik heel wat curry gerechten kunnen proeven.De bekendste Indiase gerechten zijn ‘Tikka masala’ of ‘Tandoori kip’ en is ook vaak bij ons te vinden in de supermarkt.Maar het allerlekkerste vond ik de vegetarische en vegan curry’s.Ik denk dat India voor veel vegans …
Let’s start the weekend with a homemade chili SIN (ik!) carne. Chili sin carne is de vegetarische versie van chili con carne. Het is comfort food gemaakt met uitsluitend verse producten. Een lekkere chili zonder vlees waarin groenten en kruiden de hoofdrol spelen. Superlekker met frisse limoen en verse koriander of peterselie. Weinig tijd? Het gerecht is ook heel geschikt om op voorhand te maken. Je kan de chili sin carne serveren met rijst, tortillachips, taco’s of restjes gebruiken in een wrap. Hemels lekker en toch geen zonde. Leve Mexico!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 blik kidneybonen (310 g)
1 blik kikkererwten (310 g)
1 blik maïs (150 g)
2 el olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 g gezeefde tomaten of passata
2 el tomatenpuree
2 rode paprika’s
1 kl komijnpoeder
1 kl (gerookte) paprikapoeder
1 kl chilipoeder
½ kl kaneel
2 eetrijpe avocado’s
verse limoen
200 g crème fraîche of zure room
100 g geraspte kaas
tortillachips of taco’s
BEREIDING
Doe de kidneybonen, de kikkererwten en de maïs in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Snipper de ui en fruit hem in olie. Pers er de knoflook bij en voeg de paprikablokjes toe. Kruid met chilipoeder, paprikapoeder, kaneel en komijn. Laat al roerend even meebakken tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes, passata en tomatenpuree toe.
Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de bonen, kikkererwten en maïs toe en verwarm nog 3 min.
Verwijder de pit van de avocado’s en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schep de chili in de kommen. Doe overal een lepel crème fraîche of zure room bij. Werk af met avocadoblokjes en geraspte kaas.
Serveer de chili met limoenpartjes, verse koriander of peterselie en tortillachips of tacoschelpen.
Smullen maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Yes! Eindelijk is mijn favoriete reisbestemming aan de beurt. 🙂Zuid-Korea, bekend omwille van zijn K-pop (Koreaanse popmuziek zoals BTS), de historische trekpleisters, de futuristische technologie, verrassende fashion, hippe koffiebars, de ‘shop until you drop’ cultuur, de vele boeddhistische tempels, eeuwenoude tradities, prachtige natuurparken, de rijke …
Annyeonghaseyo!Klaar om ondergedompeld te worden in mijn favoriete keuken? In deze blog deel ik mijn culinaire hoogtepunten tijdens mijn vakantie in Korea. Voor een volledig verslag van deze reis klik hier. Een woordje uitleg over wat de Koreaanse keuken precies inhoudt vind je via deze …
Een weekje rondreizen in India? Daar zeg ik geen nee tegen! Voor mij was India tot voor kort onbekend terrein. Zowel de Indiase keuken als de cultuur was mij onbekend, net daarom dat ik zo genoten heb van deze reis. Heerlijk om zonder vooroordelen en verwachtingen naar een land te trekken. Een week is kort, maar ik wou absoluut zoveel mogelijk indrukken krijgen van dit prachtige land. In dit reisverslag neem ik jullie mee naar New Delhi, Agra (Taj Mahal), Varanasi, Goa en Mumbai. #backpackstyle Benieuwd naar mijn culinaire ervaringen tijdens deze reis? Klik hier.
INDIA IN HET KORT
India bevindt zich in Zuid-Azië en bevat naast China de meest aantal inwoners. In het noorden grenst het aan Pakistan, China, Nepal, Myanmar, Bhutan en Bangladesh. Ten zuiden van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten de Maldiven. Het land is zo groot en indrukwekkend dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt.
India, een land die al je zintuigen prikkelt.
NEW DELHI
We starten in de hoofdstad Delhi. Een plaats van chaos, oorverdovend lawaai, een onaangename geur en een goeie eerste indruk (of cultuurshock) van India. Hieronder volgen enkele hoogtepunten van mijn bezoek aan Delhi.
RIKSJA & TUK TUK RIDE
Delhi kan opgedeeld worden in twee delen: Nieuw Delhi en Oud Delhi. Met de riksja of tuk tuk kan je op een leuke (en soms angstaanjagende) manier de stad verkennen. Het verkeer is erg hectisch en lawaaierig: overal auto’s, riskja’s, fietsen, auto’s, paardenkarren en heilige koeien die de weg hinderen en voor een grote chaos zorgen. Geloof me, ik heb doodsangsten doorstaan tijdens mijn ritje op dit tweewielig karretje. De riskja is ideaal als je door een drukke menigte moet. De tuk tuk is een gemotoriseerde riksja waarin een aantal passagiers worden vervoerd. Deze kleurrijke karretjes bestaan uit vrolijke kleuren en drie wielen: twee wielen achter en één wiel voor. Allebei een absolute aanrader… als je durft! 😉
OLD DELHI
Oud Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe steegjes, tempels en bazaars. Hier kan je terecht voor de echte Indiase bazaars met authentieke taferelen, geuren en kleuren. Ik ben dol op de heilige koeien op elke hoek van de straat! They make me so happy! 🙂 De hoofdstraat van Old Delhi heet Chandni Chowk en is één van de oudste en drukste markten van India. Je vindt er echt alles: kledij, kruiden en specerijen, electronica, stoffen, juwelen etc. Het is ook een uitstekende plek om Delhi’s streetfood te proeven. Maar let op voor de bekende Delhi Belly, het klinkt heel vrolijk, maar dat is het absoluut niet. 😉 Bijna iedereen wordt ziek in India (ja, ik heb ook de delhi belly gehad).
RED FORT
Het Red Fort is het grootste monument van Old Delhi en staat bekend vanwege de rode zandsteen waaruit het gebouwd is. Het laat een lange periode uit de Indiase geschiedenis en kunst zien uit de tijd van de Mogolkeizers in India. Je vindt er diverse paleizen, badhuizen, paviljoens en een overdekte bazaar. Het fort staat trouwens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
LOTUS TEMPEL
Deze tempel heet officieel het Baha’i House of Worship en heeft de vorm van een half geopende lotusbloem (symbool van vrede en de nationale bloem van India). ‘s Avonds wordt deze tempel prachtig verlicht. De tempel bestaat uit wit marmer en behoort tot het Bahai geloof. In het Bahai geloof is iedereen welkom in de tempel om te bidden. De tempel staat dus open voor alle godsdiensten en religies, waardoor iedereen op zijn eigen manier zijn geloof kan beleven. Ook de tuinen en vijvers rondom de tempel zijn zeker een bezoekje waard. Uiteraard mag je deze heilige plaats niet betreden met schoenen, waardoor je tijdens je bezoek kan genieten van de “aangename” geur van zweterige voeten. Wat een stank! Haha.
LODI GARDENS
Lodi Gardens is een rustige en geliefde plek voor de lokale bevolking en toeristen om eventjes te ontsnappen aan het drukke en lawaaierige Delhi. De tuinen staan vol met verschillende tombes, afbrokkelende graven, moskeeën en gebouwen. Bara Gumbad vond ik de mooiste van allemaal. Het park heeft mooie wandelpaden en de graven zijn zeer indrukwekkend om te zien.
TAJ MAHAL
Mijn volgende stop is Agra, de plek waar één van de bekendste bouwwerken ter wereld (en één van de zeven wereldwonderen) staat. De Taj Mahal staat al heel lang op mijn bucketlist en mag ik nu eindelijk afvinken. Vaak wordt gedacht dat de Taj Mahal een tempel is, maar eigenlijk is het een grafmonument dat de Indiase grootmogol Shah Jahan uit liefde voor zijn vrouw liet bouwen. Dit ivoorwitte marmeren mausoleum is dus een prachtige liefdesverklaring. Hoe romantisch! Een absolute must visit!
De Taj Mahal staat op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna rivier. Er staan vier minaretten met aan beide kanten van de Taj Mahal een met rood zandsteen opgetrokken gebouw (de moskee en het gastenverblijf). Ik vond het heerlijk om rond te wandelen in de mooie aangelegde tuinen. Je kan ook aanschuiven om een kijkje te nemen binnenin het mausoleum. De wachtrij voor de lokale bevolking is immens lang. Gelukkig is er ook een rij voor toeristen en deze was zo goed als leeg. Zo hoeven toeristen geen urenlang aan te schuiven om een blik te werpen binnenin de Taj Mahal.
Op foto is de Taj Mahal indrukwekkend, maar eenmaal je dit pareltje met eigen ogen kan bewonderen, word je er toch even stil van. Adembenemend mooi! Ik heb erg genoten en ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring.
Taj Mahal, you are FAN-TAJ-TIC!
VARANASI
De naam Varanasi is afkomstig uit twee rivieren, de Varuna in het noorden en de Assi in het zuiden. Het is een stad die niet te beschrijven is; je moet Varanasi zelf beleefd hebben. Het is ongetwijfeld de meest kleurrijke, chaotische, stinkende, lugubere en meest heilige plek die ik ooit heb bezocht. Het is er zo druk dat je je ogen uit zult kijken. Koeien die de weg blokkeren en scooters, riksja’s en taxi’s die kriskras overal rondrijden. Varanasi (stad van Shiva) was voor mij een absoluut hoogtepunt van mijn reis en één van de meest unieke reiservaringen ooit. Het is de bekendste hindoe stad en is gelegen aan de Ganges rivier. Het is ook bekend als Benares of Kashi wat ‘stad van het leven’ betekent. Dagelijks komen duizenden pelgrims naar deze plek voor hun rituelen en om hun zonden weg te wassen in deze heilige rivier. Hindoes hebben respect voor alles wat leeft en voor hen is Varanasi de beste plek om te sterven. Ze geloven dat iedereen die in deze stad sterft, moksha (de cyclus van dood en wedergeboorte) krijgt.
Varansi, een stad vol tradities en rituelen!
Varanasi is een magische plek waar leven en dood heel dicht bij elkaar staan. Voor mij waren sommige rituelen vaak schokkend, confronterend of overweldigend om te zien, zoals het openbaar verbranden van de lijken die ze daarna in de Ganges rivier gooien. Maar als ik je een tip mag geven, laat dit je vooral niet afschrikken of weerhouden om te wandelen door de straten of een boottochtje op deze heilige rivier te maken. Varanasi is echt een unieke en onvergetelijke beleving.
GANGA AARTI (NA ZONSONDERGANG)
De ‘Aarti’ is een ceremonie waarbij priesters elke avond hun god, de moeder Ganga (Ganges rivier) eren en danken voor het leven. De prachtige rituelen van deze ceremonie kun je vanuit een bootje op de Ganges aanschouwen. Je vaart voorbij verschillende Ghats waar ze volop bezig zijn met het verbranden van overledenen. De rit langs de rivier is eer ervaring die je voor de rest van je leven zal koesteren. Het woord ‘Aarti’ betekent ‘ritueel dat duisternis verdrijft’ en heeft een diepe symbolische waarde voor hindoes.
GANGA AARTI (VOOR ZONSOPGANG)
Naast het avondritueel is er ook een ochtendritueel. Deze vindt elke ochtend plaats vóór zonsopgang. De ceremonie en rituelen zijn in grote lijnen dezelfde, maar ik vond het leuk om dit ritueel vanop de eerste rij mee te maken. Hun gezang ging door merg en been. Kippenvel! Na het ritueel worden lampen doorgegeven om de zegeningen van de vlammen te ontvangen. Dit doen ze door met hun handen om de vlam te zwaaien en tegelijkertijd hun ogen en hoofd eerbiedig draaien. Daarna trokken we met z’n allen naar de Ganges rivier om onze offerandes te brengen aan moeder Ganga. De dingen die bij het Aarti ritueel horen zijn water, bloemen, lampen, wierook, klokken en diverse andere objecten.
MEDITATIE & YOGA
Na het ochtendritueel werd de zon stilletjesaan wakker. Een prachtig uitzicht waar veel mensen van genieten en ondertussen enkele yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen uitvoeren. Ook de heilige koeien genoten van een rustige ochtendwandeling aan de rivier. Schitterend!
Na het ochtendritueel volgt er een grote openbare yogasessie. Iedereen rolt braaf zijn matje uit en volgt de instructies van de yogaleraar. De perfecte start van de dag, toch? Kijk eens hoe lenig sommigen zijn! Na hun yoga en meditatie oefeningen maken ze zich klaar voor het ochtendbad in de Ganges.
OCHTENDBAD IN DE GANGES
Het moment is aangebroken! Naar dit moment keek ik de hele reis uit. Het ochtendritueel aan de Ganges. Een beeld die ik ken vanuit de geschiedenisboeken op school, maar nu met eigen ogen kon waarnemen. Wauw! Van over de hele wereld komen pelgrims naar Varanasi om zich te wassen in het heilige water van de moederrivier de Ganges. Het water is heilig en wast je slechte karma weg. Kan je de Ganges niet vinden? No problem! Just follow the crowd!
Onderstaande foto is vanaf nu mijn favoriete reisfoto! De kleuren, de indrukken en de vele herinneringen die terug naar boven komen bij het zien van deze foto is goud waard.
KLEINE WASJES, GROTE WASJES
Waarom ik zelf geen duik heb genomen in deze heilige rivier? Tijdens mijn ochtendwandeling heb ik verschillende taferelen gezien. Mensen wassen en plassen in het water, poetsen hun tanden, scheren zich, koken met dit vervuilde water, wassen hun kleren en beddengoed, etc. Maar het allerergste zijn de assen en lijken die in hetzelfde water worden gegooid en de heilige koeien die zonder schaamte hun behoefte doen op een paar meter van waar anderen zich aan het wassen zijn. Yuk! Ook het rioolwater komt terecht in deze heilige rivier. No thanks! Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om een duik te nemen in het vervuilde water van de Ganges.
Uiteraard kun je ook veel tempels vinden met speciale architectruur. Op elke hoek is er een tempel die geassocieerd is met legendes van de hindoe-mythologie. Zeker de moeite waard!
BURNING GHAT
Het meest lugubere aan Varanasi zijn de Burning Ghats, Dit zijn plekken langs de rivier waar mensen in het openbaar worden gecremeerd. Volgens het hindoeïstische geloof moet je na de dood gecremeerd worden aan de oevers van de rivier. Daarna strooien ze de assen uit in de Ganges om de cyclus van leven en dood te doorbreken. Sterven in Varanasi is het hoogst haalbare en daarom zijn er heel veel zieke, oude mensen in deze stad.
Aan de burning ghats vind je grote stapels hout. De blokken brandhout liggen huizenhoog opgestapeld in de smalle steegjes die leiden naar de brandstapels. Afhankelijk van je lengte en gewicht kunnen ze bepalen hoeveel hout men nodig heeft om een lichaam te cremeren.
Maak zeker een wandeling door de oude smalle straatjes van Varanasi. Je zal zoiezo verdwalen door deze doolhof van straatjes, maar op de één of andere manier kom je uiteindelijk weer in de juiste straat terecht. Het leukste aan Varanasi zijn alle (heilige) dieren die je tegenkomt tijdens je wandeling. Niet alleen leven en dood gaan hand in hand samen in deze oude stad. Ook mens en dier leven in vrede samen. Echt mooi om te zien.
GOA
Welkom in Goa! Na onze heftige ervaringen in Varanasi is het tijd voor een beetje vakantie. Hiervoor zakken we af naar Goa. Deze kleine deelstaat van India is een populaire, toeristische bestemming en staat bekend om zijn mooie stranden, forten, tempels, natuur, muziekfestivals, prachtige watervallen en leuke markten.
GOA SPICE PLANTAGES
In Indiase gerechten zitten heel veel kruiden en specerijen. In Goa, ongeveer een dertig kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Panaji, vind je enkele specerijenplantages waar kruiden worden verbouwd, geteeld en verwerkt tot poeder. Tijdens je bezoek kan je zien hoe de planten van sommige kruiden eruit zien en hoe ze groeien in de natuur.
Een hartelijk ontvangst met bloemen, een warme kruidige thee en een lekkere Goaanse maaltijd.
Deze maaltijd werd geserveerd in een bord gemaakt van bananenbladeren en alles was bereid met de kruiden en specerijen die ze zelf kweekten in de plantage. Ik heb ook een bezoekje gebracht aan de cashewnoten fabriek, waar je de typische alcoholische Goaanse cashew drank kunt proeven.
Op het einde van de rondleiding hebben ze de traditie om ijskoud water over je rug te gieten. Koud, maar verfrissend! Haha.
WATERVAL
Als je in Gooa bent, kan een bezoekje aan de Dudhsagar watervallen niet ontbreken. Dudhsagar, letterlijk vertaald ‘de oceaan van melk’ dankt zijn naam aan zijn witte melkachtige uiterlijk. De Dudhsagar waterval is ongeveer een 310 meter hoog en wordt hiermee de vijfde grootste waterval van India genoemd. Het gebied rondom de watervallen zijn prachtig om te wandelen.
STRANDEN
Je weet dat je in India bent als… je heilige koeien ziet zonnebaden op het strand. How cool is that?! Haha! Goa heeft heel veel mooie stranden. Het meest bekende strand is ‘Calangute’ en daar vinden regelmatig fetivals plaats. De toeristische stranden bevinden zich in het noorden van Goa, de rustige stranden vind je in het zuiden.
SOUVENIRS
Ben je net zoals ik geen zo’n strandligger? Dan kan je genieten van de vele winkels met handgemaakte souvenirs. Ik heb een Amethist en een olifant meegenomen naar huis als herinnering aan deze mooie reis.
MAPUSA MARKT
Het is vrijdag! Dit betekent dat ik een bezoekje kon brengen aan de Mapusa vrijdagsmarkt. Het is een wekelijkse traditionele markt in Noord-Goa waar je verschillende lokale producten kunt kopen van boeren en kleine ondernemers. De markt staat vooral bekend omwille van zijn kruiden, gemarineerd vlees, cashewnoten, groenten en fruit, Goaanse zoete lekkernijen, kleren, bloemen, juwelen, etc. Just shop ’til you drop!
BASILIEK VAN BOM JEZUS
Onderweg ben ik eventjes gestopt om deze prachtige en indrukwekkende basiliek van dichtbij te bewonderen. De Borea Jezuchi Bajilika wordt gezien als één van de oudste kerken van Goa en India. Prachtig!
MUMBAI
GATEWAY OF INDIA
Onder het motto “zot zijn doet geen zeer” zijn we ‘s morgens om 4.30h lokale tijd (1 uur ‘s nachts in België!) opgestaan en vertrokken op ‘bike tour’. Doodmoe maar vol enthousiasme hebben we 2,5 uur lang gefietst tussen de tuktuks, heilige koeien en de (smalle) drukke straten van Mumbai. Dit waren de hoogtepunten van de fietstocht:
Mumbai Marine Drive
De heilige Sindhi koeien voederen (schattig!!)
Bezoek aan een hindoeïstische tempel
Streetfood: traditionele Masala Chai Tea
Rondlopen op de Crawford Market (fruitmarkt)
Victoria treinstation
Gateway of India
Indiaas ontbijt
Na de fietstocht genoten van een een Indiaas ontbijtje + masala Chai. Heerlijk! Wat een UNIEKE ervaring! Meer info over deze fietstocht? www.realitytoursandtravel.com
HEILIGE SINDHI KOEIEN
Even halt houden om deze heilige sindhi koeien te voederen en te aaien. Wat zijn ze schattig! Zonder twijfel de mooiste koeien die ik ooit heb gezien.
CRAWFORD MARKET
De Crawford Markt is één van de bekendste markten van Mumbai. Je vindt er heel wat groenten en fruit en andere lokale producten. Het is een erg drukke, maar gezellige markt.
VICTORIA TREINSTATION
Het Victoria treinstation (Chhatrapati Shivaji Terminus) is één van de drukste treinstations ter wereld. Het bestaat uit een prachtige mix van neogotische Victoriaanse en Indische bouwstijlen. Dit gebouw staat trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
MASALA CHAI
Onderweg zijn we eventjes gestopt om te genieten van een authentieke masala chai langs de straat. Mmmm… I love Chai Tea! Zo lekker!
DHOBI GHAT
Deze openlucht wasplaats wou ik absoluut bezoeken Dhobi’s of traditionele wasmannen verdienen hun geld met het doen van de was van Indiase gezinnen. In Dhobi Gat doen meer dan 5000 mannen en vrouwen de was, onder meer van de hotels in de stad. De dhobi’s halen de vuile was op aan huis en brengen hem een paar dagen later netjes gestreken en gevouwen terug. Ik kreeg een exclusieve rondleiding binnenin Dhobi Ghat.
HARE KRISHNA TEMPEL
Op wandelafstand van mijn hotel bevond zich de Hare Rama Hare Krishna tempel waar we ‘blootvoets’ konden genieten van deze prachtige kleurrijke religie vol pracht en praal! De handgemaakte bloemenkransen zijn prachtig om te zien. Ik kreeg kippenvel toen de deuren opengingen en de mensen luidkeels “Hare Krishna” begonnen te roepen.
BYE BYE INDIA!
Ziezo, mijn rondreis door India zit erop! Moe, kapot, versleten, maar een pak ervaringen rijker, keer ik terug huiswaarts. India is een prachtig kleurrijk land met een rijke cultuur. Fantastische herinneringen aan deze reis! Hier ga ik nog lang van nagenieten.
Dit is zonder twijfel mijn favoriete foodpic van India.Het toont in een oogwenk waarvoor de Indiase keuken staat: kleur, geur en smaak.Zijn jullie ook fan van de Indiase keuken?Een tikka masala en tandoori kip kennen we allemaal, maar wat heeft India nog te bieden op …
Deze middag kies ik voor een snelle lunch.Een knapperige toast met de heerlijke combi van rode biet en warme brie. Heaven! INGREDIËNTEN (voor 1 persoon) enkele sneetjes brood naar keuze (bv. speltbrood, volkorenbrood, etc.) 2 rode bieten (voorgekookt) brie handje walnoten verse tijm eventueel honing naar eigen smaak …
Gevulde groenten met gehakt zijn erg populair. Ik was op zoek naar een alternatief voor gehakt en kwam dit recept met ricotta en basilicum van ‘Libelle Lekker’ tegen. Deze gevulde courgettebolletjes met ricotta & basilicum zijn zoooo schattig! Bijna te mooi om op te eten! Ik heb ook enkele cherrytomaatjes aan het ricottamengsel toegevoegd. Hoe meer groentjes, hoe meer vreugd! 😉 De gevulde courgettes heb ik geserveerd met speltrijst. Experimentje dik geslaagd!! So yummy!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
4 courgettes (bolletjes)
1 rode ui
1 teentje knoflook
500 g ricotta
1 ei
3 el geraspte kaas
3 el pijnboompitten
¼ bosje basilicum (gesnipperd)
olijfolie
peper
zout
Speltrijst
Optioneel: cherry tomaatjes, peterselie of bieslook
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij er het hoedje af en haal er het vruchtvlees uit.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Meng de ricotta met het ei, de ui, de knoflook, de pijnboompitten, de munt en de geraspte. Vul de courgettes met het mengsel en zet het hoedje er weer op.
Beboter een ovenschaal met olie of kokosboter. Schik er de gevulde courgettes in en schuif ze 30 minuten in de oven.
Kook de speltrijst volgens de verpakking. Werk je courgettes af met pijnboompitjes & basilicum.
Eet smakelijk!
Wat een mooi en lekker gerechtje! Mmmm…
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Jessica Van Humbeeck is een gecertificeerd theesommelier met een eigen Belgisch theemerk ‘Thee met een verhaal’. Ze heeft een eigen theespeciaalzaak in Aarschot en Oostende waar ze pure en kwaliteitsvolle thee verkoopt. Daarnaast geeft ze ook lezingen en workshops over thee. Tegenwoordig kom je Jess overal tegen; op de radio, in tijdschriften, op televisie, etc.Dit komt door het grote succes van haar boek ‘But first tea’ waarin je alles te weten komt over de op één na meest gedronken …
Op zondag zondigen we al eens graag. Dan kiezen we vaak voor iets ‘vettig & prettig’.Mijn man is bijvoorbeeld dol op frietjes met tartaar.Niet zo gezond! Tot ik dit recept van Sandra Bekkari zag voorbijkomen.De foto zag er veelbelovend uit, dus ik was benieuwd of de veggietartaar …
“Kent u het verschil tussen een groene en een zwarte thee? Wat is een oolong of een Pu’er? Welke thee heeft welke eigenschappen? Is het belangrijk welk water u gebruikt? Welke temperatuur mag het water hebben? In welk kannetje zet u de beste thee? Weet u wat de grote industriële merken u willen doen geloven? Hoe maak je zelf je supergezonde, verfrissende ice-tea?”
Toen ik deze tekst zag voorbij komen heb ik mij meteen ingeschreven voor een thee workshop bij Stijn & Niels van Camellia S bvba. Deze twee sympathieke theesommeliers hebben een eigen winkel in Desselgem. Op 29 juni 2018 heb ik hun allereerste ‘Spice up your life’ workshop gevolgd. Deze workshop ging over de kruiden en specerijen van Mill&Mortar.Klik HIER voor een uitgebreid verslag. Ik vond deze workshop zooo leuk en interessant, dus heb ik op 12 december 2018 ook de ‘Or Tea?‘ thee workshop gevolgd. Een absolute must voor zo’n theeliefhebber als ik! In deze blog vertel ik jullie wat meer over deze interessante workshop, maar ik verklap natuurlijk niet alles! Voor alle handige tips & tricks, leuke thee anekdotes, handige weetjes en lekkere proevertjes moet je de workshop zelf volgen. Een echte aanrader! En ze vertellen het ook zo leuk! 🙂
Tijdens deze workshop nemen NIels & Stijn je mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de thee. Naast het proeven en ruiken van verschillende soorten thee, krijg je ook heel wat tips & tricks en leuke thee anekdotes te horen.
OR TEA?
Waarom Or Tea?
100% natuurlijk product
kwalitatief en duurzaam
gebruikt enkel premium theebladeren
voegt geen geur-, kleur- en smaakstoffen toe
biologische thee in ecologische verpakkingen (zakjes van maïszetmeel, verpakkingen van gerecycleerd karton …)
de beste ingrediënten van over de hele wereld
elke verpakking is een klein kunstwerk
unieke blends door theemeesters samengesteld
originele geschenkdozen voor elke gelegenheid
THEE PROEVEN
Doorheen de workshop kregen we verschillende soorten theetjes voorgeschoteld. Deze mochten we ruiken en proeven en dankzij de vakkundige uitleg van Niels & Stijn (Stijn deed de uitleg en Niels zette thee) mochten we raden welke thee we proefden.
Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. De tijd dat mensen thee zien als ‘water met een smaakje’ is vanaf nu voorgoed verleden tijd. Dankzij de opkomst van theesommeliers is thee drinken echt hip & trendy geworden! Dit maakt me ZO blij!
WAT LEER JE TIJDENS DEZE WORKSHOP?
Gedurende de workshop krijg je een antwoord op volgende vragen:
Welke soorten thee bestaan er?
Hoe kan je een kwaliteitsthee herkennen?
Wat is het verschil tussen een kwaliteitsthee en een supermarktthee?
Hoeveel thee moet je gebruiken?
Hoe zet ik de beste thee? (water, temperatuur, waterkoker, kannetje,…)
Hoe lang moet de thee trekken?
Wat is gearomatiseerde thee?
HOE ZET JE DE BESTE THEE?
Hieronder zie je 3 x dezelfde thee, maar op een andere manier gezet. Dankzij deze workshop weet ik nu welke factoren een thee kunnen beïnvloeden en heb ik geleerd waarop ik moet letten als ik zelf een goeie thee wil zetten. Hoe ziet jouw thee er meestal uit? Ook benieuwd waaraan het ligt? 😉
OR TEA? ASSORTIMENT
Or Tea? heeft ook super leuke theetassen, verpakkingen en geschenkdozen. In de winkel van Camellia S kan je je ogen de kost geven en genieten van alle mooie cadeau-ideetjes waar je elke theeliefhebber (hint! hint!) een groot plezier mee doet.
En je vindt er ook heel veel leuke geschenkdozen!
Ik heb deze workshop gevolgd tijdens de kerstperiode, dus er waren ook erg leuke kerstcadeautjes beschikbaar! Wat dacht je van deze originele kerstkaart met enkele theetjes? Of dit leuk kerstdoosje om in de kerstboom te hangen? Natuurlijk heb ik zo’n doosje mee naar huis! 😉
HOMEMADE IJSTHEE
Als afsluiter mochten we proeven van een lekkere homemade ijsthee met limoncello. Je moest eerst eventjes van de limoncello proeven en daarna de ijsthee erbij doen. Of was het omgekeerd? Haha! 😉 SANTHEE! Je kan verschillende (ijs)thee recepten vinden op hun website. Klik HIER om naar de recepten te gaan. Wil je graag deze ijsthee maken? Klik dan HIER om naar het recept te gaan! Dit recept is trouwens gemaakt door Virginie van ‘A spoonful of happiness’.
SHOPPING TIME!
Natuurlijk ga je niet met lege handen naar huis! Na de workshop is het shopping time! En geloof me… na deze workshop wil je het liefst het hele assortiment kopen! 😉 Als afsluiter van deze toffe avond krijg je ook nog een leuke goodiebag mee naar huis. Wat een topavond! Dankjewel Niels & Stijn voor deze leerrijke ervaring!
TIME TO PAR-TEA!
Wil je ook graag meer te weten komen over thee? Dan is deze workshop de ideale kennismaking! Ik heb 3 pagina’s volgeschreven met dingen die ik nog niet wist over thee.
Check de facebookpagina voor meer info over de workshops.
Wil je graag thee kopen? Klik HIERvoor de webshop. Voor meer info ga naar de website van CAMELLIA S BVBA.
Hubby is dol op spek met eieren. Welke man is dat niet? 😉In het weekend verwen ik hem af en toe eens met zijn favoriete ontbijt ‘bacon & eggs’. Dit keer was het ietsiepietsie anders. Wat vinden jullie van deze gevulde curry-eitjes met spekjes van Lidl?Manlief was in de …
Pumpkin spice and everything nice…Tijdens het pompoenseizoen vind ik heerlijk om zoveel mogelijk van deze oranje groente te verwerken in mijn gerechten.Ik ben dol op pompoenrisotto, pompoenpannenkoeken, pompoenkoekjes, pumpkin spice latte, etc. Ook van deze lekkere ‘Spicy pompoen smoothie’ van Rens Kroes kan ik intens …
Voor dit gerecht heb ik mij geÏnspireerd op een recept van ‘Leuke Recepten’. Deze vegetarische en koolhydraatarme lunch is gezond en barst van de vrolijke kleuren. Een ware streling voor het oog! De noedels zijn gemaakt van courgetteslierten en worden gebakken in een lekkere Oosters getinte marinade. Bovenop ligt een omeletrol. Kortom, een prachtig schilderijtje! Daar word je toch instant happy van?
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
2 middelgrote courgettes
150 g wortel in stukjes of schijfjes
60 g cashewnoten (ongezouten)
1 ui
1 teentje look (geraspt)
1 el geraspte gember
2 el sojasaus
1 el oestersaus
3 eieren
1 rode peper
1 bosui
100 g shiitake (of andere champignons)
scheutje sesamolie
sesamzaadjes ter afwerking
peper en zout
BEREIDING
Maak courgetti met behulp van een spiraalsnijder of mesje.
Snipper en stoof de ui in een scheutje sesamolie.
Hak het pepertje fijn en verwijder de zaadjes. Bak mee met de ui.
Reinig en schil de wortel en snijd in blokjes of schijfjes.
Voeg de gember, knoflook, sojasaus en oestersaus toe.
Reinig de shiitakes of champignons en snijd in schijfjes. Doe ze bij de rest in de pan. Bak enkele minuten gaar.
Doe de eieren in een kom en klop los. Kruid met peper en zout.
Verhit een beetje olie en giet het eiermengsel in een pan. Bak de omelet aan beide kanten licht bruin. Haal uit de pan en rol op.
Bak de courgette noedels nog eventjes in de wok en voeg de cashewnoten toe. Doe dit kort ongeveer 2 minuten).
Serveer de noedels en de groenten in een bord of kom en leg de omeletrol bovenop. Werk af met de bosui, rode peper en sesamzaadjes.
Geniet van deze vrolijke en gezonde lunch!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
De combinatie van rode biet, feta en crunchy walnoten is zo lekker!Ik heb deze ‘match made in heaven’ eens proberen te verwerken in een hartige quiche. Wauw! Dit smaakt lekker zoet door de rode biet en hartig door de verkruimelde feta. Heerlijk!Deze quiche kan je perfect op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast. Zo kan je …
Dit receptje hoort eigenlijk niet thuis in de rubriek van ‘healthy food’, maar er was zoveel vraag naar dit hemelse dessertje van ‘Libelle Lekker‘, dat ik het toch maar post. Dit dessert serveer ik vaak tijdens een etentje om mijn gasten eventjes tot in de …
Van alle dessertjes die ik al heb gemaakt is dit toch één van de allergrootste ontdekkingen. Daarnaast is het ook mijn meest populaire foto en zijn er al heel veel volgers die deze topper hebben gemaakt. Deze healthy snickers zijn zoveel lekkerder dan de kant-en-klare repen die je in de winkel vindt. Ik maak deze vaak klaar voor bij de koffie of thee of voor op het werk. Telkens iemand deze kanjers proeft zie je de ogen opengaan en hoor je alleen maar: ‘oh!! Dat is mega lekker! Ik wil het recept!’ Dus bij deze… hier het receptje voor deze hemels lekkere healthy snickers.
INGREDIËNTEN
VOOR DE BODEM
100 g gemengde noten (ongezouten)
150 g ontpitte dadels
snufje zout
VOOR DE VULLING
150 g pindakaas (of notenpasta)
175 g ontpitte medjooldadels
2 el kokosolie
snufje zout
VOOR DE TOPPING
Een reep pure chocolade (min. 70%)
ev. kokosschilfers
BEREIDING
Hak de noten grof en hou een beetje apart.
Doe de rest van de noten en dadels in een keukenmachine of blender en mix fijn. Voeg een snuf zout toe en mix nog even goed.
Doe de gehakte noten bij het mengsel en roer om. Dit zorgt voor een lekkere crunch.
Verdeel het mengsel over de bodem van je taartvorm en druk goed aan.
Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet voor een half uurtje in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie en schenk dit over de hard geworden ‘snicker’. Strooi eventueel wat kokos over de chocolade. Zet nog even terug in de vriezer voor een uurtje.
Als de snickers zijn uitgehard, kun je ze uit de vorm halen en in repen snijden. Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt.
Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.
Genieten maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Weinig tijd ‘s morgens? Chiapudding is makkelijk de avond op voorhand klaar te maken. Het enige wat je moet doen, is alle ingrediënten mengen en de chiazaadjes doen de rest. Deze nemen namelijk het vocht van de plantaardige melk op waardoor je een structuur krijgt …
Tijdens een hete zomerdag kan ik enorm genieten van een portie fruit in mijn tuin. Dan geniet ik echt van een me-time momentje en het is ook nog eens super gezond! Fruit bevat talloze vezels, mineralen, vitaminen en andere bio-actieve stoffen. Bij het eten van voldoende …
Oopsies? Ja, oopsies! Luchtige broodjes op basis van roomkaas en eieren. Daarom worden oopsie broodjes ook wel wolkbroodjes of cloud bread genoemd. Ze zijn snel en makkelijk klaar te maken. En het goede nieuws? Ze zijn glutenvrij, zacht en broodachtig, neutraal van smaak en te beleggen met vanalles en nog wat. Kortom, de ideale broodvervanger!
INGREDIËNTEN
100 g roomkaas
3 eieren
1 tl bakpoeder
snuf zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter. Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer. Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd. Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven.
TIP! Een basis oopsie is heel neutraal van smaak. Je kan vooraf wat kruiden en/of specerijen door het beslag doen voor een hartiger of zoete variant. Probeer eens kokos, kaneel en kardemom voor zoete oopsies en dan beleggen met vers fruit? Of beleg het met avocado en zalm of pizzatopping. Experimenteer er op los en laat mij gerust jouw favoriete oopsiecombo weten!
Glutenvrij & koolhydraatarm!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing. Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen. Het zuur van de citroen …
Iedereen lust wel eens fastfood, maar helaas is dat meestal niet zo gezond. Vandaar deze gezondere versie van pita met kip shaorma. Wie houdt van een tropische toets zal deze lunch top vinden, want deze pita wordt niet gemaakt met knoflooksaus, wel met een frisse mangosalsa en verse groenten.De speltpita’s vind je in de Albert Heijn.Deze ‘fastfood’ is ideaal voor een lazy sunday of voor wanneer het snel moet gaan en …
Echte fastfood, niet in de zin van ‘vettig en prettig’, maar wel een super snel te bereiden gerechtje. De ingrediënten voor dit toppertje heb ik altijd in huis, want dit gerecht is ideaal voor wanneer het snel moet gaan. Een bordje courgette slierten, wat pesto, kruidige tomaatjes en gebakken scampi’s. Heerlijk! Dit gerechtje is echt in een handomdraai klaar en zo voorzie jij jezelf in no time van een gezonde, voedzame en lekkere lunch. Ready, set, go!
INGREDIËNTEN (voor 1 portie)
6 scampi’s (gekookt, gepeld en ontdarmd)
1 courgette
1 ui
2 teentjes look
sap van 1 limoenhandje verse basilicumblaadjes
handje cherrytomaatjes
2 el groene pesto
olijfolie
peper en zout
snuf currypoeder
peterselie
BEREIDING
Laat de gepelde scampi’s ontdooien in lauw water.
Was de courgette en maak sliertjes met een spiraalsnijder. Vergeet niet de schil ook volledig mee te raspen, hier zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in.
Pers de limoen en voeg toe aan de courgette slierten. Meng alles goed door elkaar.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Doe ze in een schaaltje en zet opzij.
Voeg de gehakte peterselie, peper en zout toe.
Dep de scampi’s droog met keukenpapier en leg ze in een schaal. Voeg de groene pesto toe.
Pers 2 teentjes knoflook erbij en snipper de ui. Voeg toe aan de scampi’s en roer goed door elkaar zodat de scampi’s volledig gemarineerd worden in de pesto.
Doe een beetje olie in een pan en bak de scampi’s gaar (zo’n 2 à 3 minuten aan elke zijde). Doe de scampi’s in een schaal en zet opzij.
Verhit een pan op laag vuur en voeg de courgette slierten samen met de 100 gram cherrytomaten toe. Bak het geheel 2-3 minuten.
Serveer de courgetti met de scampi’s er bovenop. Voeg de tomaten toe en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Werk af met olijfolie, peterselie, peper en zout.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂