Tijdens mijn verblijf in Kinshasa heb ik een bezoekje gebracht aan een tehuis voor Bonobo’s.Bonobo’s lijken heel erg op mensen. Ze worden ook mensapen genoemd. Misschien herken jij jezelf wel op één van mijn foto’s? 😉De bonobo’s stonden vroeger ook bekend als ‘dwergchimpansees’.Ze leven uitsluitend …
In Lomé zijn niet veel toeristische attracties of bezienswaardigheden.Ben je op zoek naar de zon, palmbomen, stranden en lekker eten dan ben je hier wel aan het goede adres. Toch is Lomé gekend voor één toeristische attractie. Een beetje een lugubere attractie! Benieuwd? Lees dan …
Monrovia, de hoofdstad van Liberia, een republiek aan de westkust van Afrika en gelegen aan Atlantische Oceaan. Liberia zal vooral een belletje doen rinkelen als ik spreek van ‘het ebolavirus’. Maar naast deze gruwelijke tijden, doet Monrovia mij vooral denken aan golven, palmbomen, kokosnoten en de lekkere kreeften!
Het leuke aan deze plek vind ik de verse kokosnoten aan het ontbijt. Zoals je ziet, staan er hier heel veel palmbomen. De kokosnoten vliegen je hier rond je oren! Omdat ze niet weten wat ze ermee moeten, kan je ze gratis verkrijgen aan het ontbijt of ééntje bestellen aan het strand. Van een tropisch gevoel gesproken. 😉
Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van kokoswater? Klik danHIER!
Maar het allerlekkerste op deze plek is toch wel de SEAFOOD BBQ! Yummy! Lekkere kreeften of langoustines, visbrochettes, avocadosalade, etc. VERRUKKELIJK! Kijk maar eens naar deze foto’s!
Naast het lekkere eten is het ook een prachtige locatie om eventjes tot rust te komen. Je loopt als het ware van het hotel recht in de Atlantische Oceaan.
Dit is ongetwijfeld één van mijn mooiste ervaringen.Een safari in Kenia. Helaas vind ik de foto’s niet meer terug van deze prachtige trip. Enkel deze toch wel mooie collage van de safari, de overnachting tussen de wilde dieren en bootje varen tussen de nijlpaarden. WAUW!
Ben je die saaie slaatjes ook zo beu?Probeer dan eens deze Vietnamese lenterolletjes, beter bekend als springrolls. Ze lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd.Deze Vietnamese lekkernij is verfrissend lekker, caloriearm en bevatten verse groenten.Ze vormen een perfecte, heerlijke en voedzame lunch.Ik maak deze rolletjes graag …
Gebakken scampi’s in een heerlijke pittige tomatensaus. Een echte restaurantklassieker! Dit gerechtje serveer ik graag als ik gasten over de vloer krijg. Iedereen is dol op scampi’s en dit recept van Piet Huysentruyt is zoooo lekker! Geloof mij… jouw gasten zullen jou de hemel in prijzen. Haha. Serveer dit gerecht met een portie frieten of met een lekkere pasta. Zelf ben ik dol een combinatie van tagliatelle en courgetti. Zo voorzie jij jouw gasten stiekem van een extra portie groenten. 😉
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
2 el ketchup
2 el tomatenpuree
100 ml olijfolie
200 ml witte wijn
300 ml plantaardige room
24 scampi’s
1 chilipeper
takjes dragon
1 el groentenbouillon
1 kleine wortel
1 ui
½ rode paprika
1 teentje look
100 ml water
BEREIDING
null
Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.
Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.
Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken.
Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Oké, dit wordt een kort blogbericht, maar toch ééntje die ik graag met jullie wil delen. In deze blog vertel ik je wat meer over de lokale markt, het lekkere eten en de verschrikkelijke geschiedenis van Rwanda.But first FOOD!!! Ik heb hier zoooo lekker gegeten! Njammie!Alleen …
Onlangs heb ik deze ratatouille gemaakt met courgette, aubergine, tomaat, paprika en ui.Ratatouille eet ik meestal met rijst of met courgetti (slierten van courgette). Yum! INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 2 courgettes 1 aubergine 1 kg tomaten 3 uien 1 rode paprika 1 groene paprika 1 …
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje olie (of doe ze in cakepapiertjes).
Hak de spinazie fijn en doe wat geraspte kaas over de bodems van de muffinsvorm. Verdeel de spinazie en de tomaat (of groenten naar keuze) apart over de vorm.
Klop de eieren luchtig met een scheutje melk, de maïzena en het bakpoeder. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Giet het ei-mengsel over de muffinvorm en zorg dat ieder vormpje voor ongeveer 3/4 gevuld is. Strooi ev. nog wat geraspe kaas over het geheel.
Steek de muffins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
Handige eimuffins om mee te nemen!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Je mag nog zo gezond eten als je wil, we zijn en blijven frietfretters! Af en toe kan een frietje ZO smaken! Iedereen weet dat de frietjes die je zelf maakt het lekkerst (en het meest gezond) zijn. Als ik in een frietbui ben, dan maak ik …
Help! Ik heb super veel rabarber staan in mijn tuin? Wat moet ik ermee?Naast rabarberconfituur, rabarbertaart, rabarbercrumble, etc. kan je er ook een lekkere zelfgemaakte limonade mee maken.Wat dacht je van deze limonade van rabarber, aardbei en limoen?Als dat geen zomers drankje is! 😉 INGREDIËNTEN VOOR …
Ik krijg vaak de vraag: “Waar blijf jij jouw inspiratie vandaan halen?” Wel, geloof het of niet, maar voor dit gerechtje heb ik mijn inspiratie gehaald aan boord van het vliegtuig! Haha! For real! Dit voorgerechtje stond op mijn plateau en was dus een vliegtuigmaaltijd. Ik vond de combinatie van deze verschillende ingrediënten ZO geslaagd, dat ik het bij thuiskomst meteen heb nagemaakt! 😉
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
1 zakje quinoa (tricolore)
2 koppen water
1 blik kikkererwten (400 g)
3 el tahin (sesampasta)
1 komkommer
platte peterslie
enkele blaadjes sla
granaatappelpitjes
ev. feta of brie
ev. rozijnen
snuifje komijn
snufje paprikapoeder
olijfolie
peper & zout
BEREIDING
Kook de quinoa volgens de gebruikaanwijzing van de verpakking en doe daarna in een kom.
Mix het uitgelekte blik kikkererwten samen met de tahin tot een smeuïge humus.
Reinig de sla. Was en snijd de komkommer in fijne plakjes.
Was en versnipper de peterselie en doe dit samen met de kruiden bij de quinoa. Als je graag kaas of rozijnen eet, kan je deze ook toevoegen.
Voeg de granaatappelpitjes, sla en komkommer toe.
Werk af met een snuifje komijn, paprikapoeder, peper en zout naar eigen smaak. Voeg de hummus toe aan de quinoa en klaar is je gezonde maaltijd!
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Ik hou van koken, maar meestal heb ik daar tijdens de dag geen tijd voor. Vooral rond het middaguur vind ik het moeilijk om uitgebreid te koken. Maar een gezonde lunch hoeft niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Kijk maar eens naar dit gezonde …
Dit is niet zo’n gezond recept, maar wel ééntje waarmee je jong en oud kan verrassen. Wafeltjes op grootmoeders wijze. Heerlijk en pure nostalgie!Waarom ik dit receptje heb gemaakt? Ik ben opgegroeid met de lekkerste gebakjes van mijn oma.Pannenkoeken, cake, chocolade muffins en natuurlijk de …
Ken je het gevoel? Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en diezelfde avond kruipt jouw partner in de zetel met een vettige diepvriespizza! Frustrerend! Wel, vanavond was zo’n avond. Ik kreeg ook zoveel zin in pizza, maar dat heb ik zo opgelost. Aubergine pizza’s met restjes uit de koelkast. Simpel, snel & lekkeeeer!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
2 aubergines
tomatensaus of passata
1 klein pakje buffalo mozzarella
geraspte kaas
topping naar keuze bv. champignons, ham, spinazie, ui, etc.
verse basilicum
olijfolie
peper & zout
BEREIDING
Snijd de aubergines in lange plakken van ongeveer 1-2 cm (afhankelijk van hoe dik je ze wil hebben). 🙂
Bestrijk de aubergine plakken aan beide kanten met een beetje olijfolie
Bak de aubergine plakken in een grillpan tot ze gaar zijn. Let op! Zorg ervoor dat ze niet TE zacht worden.
Neem nu een bakplaat en bedek met bakpapier. Leg de plakken op het bakpapier.
Snijd de groenten, mozzarella en je favoriete topping in stukjes. Bestrijk de plakken met een laagje tomatensaus of passata.
Verdeel je toppings over de mozzarellaplakjes en werk af met wat geraspte kaas.
Zet je aubergine pizza’s ongeveer 8-10 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Haal ze uit de oven en werk af met peper, zout, olijfolie en verse basilicum.
Bon appétit!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Het allerlekkerste fruitdessert ooit! Lekker verfrissend tijdens een hete zomerdag, maar ook leuk als afsluiter op een feestje of om je kids te verwennen met een feestelijk toetje. INGREDIËNTEN VOOR 1 PIZZA 1 grote plak watermeloen (plantaardige) yoghurt naar keuze (mijn favoriet is yoghurt met …
‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing. Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen? Klik dan …
Bar Julien is niet ‘de zoveelste eetplek’ in Roeselare. Deze toffe bar gelegen op de Munt staat klaar met een uniek en tof concept, een top interieur, vlotte en vriendelijke bediening en een kaart met verse en natuurlijke producten.
Voor een lekker ontbijtje, een gezellige brunch, een gezonde lunch of een heerlijk koffiekletsmomentje met je bestie kan je de hele dag terecht bij Bar Julien voor culinaire hoogtepunten.
Op de kaart staan dagverse, gezonde en (h)eerlijke gerechten centraal. Ben je op zoek naar een licht en gezond gerechtje zoals een verfijnd slaatje, een gezonde smoothie of een homemade limonade? Of hou je meer van een stevige maaltijd met vlees of vis? Bij Julien vind je gegarandeerd wat je zoekt.
Toen mijn bestie jarig was, heb ik haar getrakteerd op een gezonde lunch bij Bar Julien. Ze is glutenintolerant en kan dus geen taart of gebak eten. Ik heb dit op voorhand even nagevraagd en ze zeiden dat ze een glutenvrij alternatief gingen voorzien. Ze hebben haar verrast met een glutenvrij verjaardagstaartje bij onze thee! Super! 😀
Wij komen zeker terug!
Hippe en trendy bar met dagverse, gezonde en (h)eerlijke gerechten in het hartje van Roeselare.
Kennen jullie Virginie van ‘A Spoonful of Happiness‘?Haar website staat vol met lekkere recepten, leuke hotspots, toffe reisverhalen en de meest prachtige foodfoto’s! Goed nieuws! Vanaf nu geeft Virginie ook workshops waarin ze alle tips & tricks ivm foodfotografie deelt.Ik had de eer en het genoegen …
Kennen jullie Stijn & Niels van Camellia S bvba?Twee sympathieke theesommeliers met een eigen winkel in Desselgem.Ze zijn bekend omwille van hun ‘Or Tea?‘ thee workshops, maar sinds 29 juni 2018 geven ze ook workshops over de kruiden & specerijen van Mill&Mortar.Ik had het geluk …
Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebakje dat bestaat uit deeg, appel en rozijnen. Je vindt het praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk op koude en grijze dagen en ziet er ook feestelijk uit met slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus. Yum! Maar vandaag deel ik een gezondere variant op deze Oostenrijkse topper!
INGREDIËNTEN
een vel bladerdeeg of filodeeg
2 appels (bv. Jonagold)
2 eigeel
1 vanillestokje
1 el vanillesuiker
2 el amandelpoeder
handje rozijnen
kaneel naar eigen smaak
snuifje koek- of speculaaskruiden
ev. noten zoals walnoten, amandelnoten of hazelnoten
serveertip: poedersuiker
ev. rum
BEREIDING
Verwarm de oven op 180º. Maak de rozijnen wat zachter door ze een halfuurtje te weken in een beetje water of rum.
Schil de appels en snijd ze in stukken. Stoof de appelstukken in een kookpot samen met het vanillestokje, de vanillesuiker en de rozijnen. Voeg naar eigen smaak kaneel en koek- of speculaaskruiden toe.
Laat eventjes sudderen op een middelmatig vuur en zet apart. Haal het vanillestokje eruit en voeg het amandelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
Neem het blader- of filodeeg en rol het uit. Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg.
Neem het appelmengsel en verdeel dit over het midden van het bladerdeeg.
En dan gaan we het nu dichtvouwen! Vouw het stukje bladerdeeg in het midden naar binnen. Daarna kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen. Op het einde vouw je de zijkanten over de vulling.
Klop de eierdooiers los met een beetje water en strijk het deeg in met een borsteltje.
Zet de apfelstrudel in de oven van 180º gedurende 20-25 minuten. Van zodra het bladerdeeg goudbruin is, haal je de apfelstrudel uit de oven.
Als je noten wil toevoegen, laat je deze best eventjes op voorhand weken in water of rum. Hak ze fijn en strooi ze samen met een beetje poedersuiker en rozijnen over de apfelstrudel als afwerking.
Een feestelijke apfelstrudel in no time!
TIPS!
Als je appelmengsel te vochtig is, kan je dit verhelpen door eerst een laagje paneermeel te strooien op het deeg. Dit slorpt het vocht van de appelmoes op zodat je apfelstrudel lekker krokant blijft.
Vouw het deeg in een visgraatmotief zoals ik. Leg je appelmengsel in het midden van het deeg, over de lengte, en snijd de brede zijkanten van het deeg schuin in om de 3 cm. Daarna vlecht je de reepjes een voor een over het mengsel, met om de beurt een reepje links en eentje rechts.
Je kan ook mini-apfelstrudeltjes klaarmaken om bij de koffie te serveren. Maak dit met kleinere stukjes deeg.
Appelstrudel met de juiste afwerking maak nog net dat tikkeltje feestelijker als je het serveert met een bolletje ijs, wat poedersuiker, een toefje slagroom en een heerlijke homemade vanillesaus.
Heb je deze apfelstrudel gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Ik sta in de krant! 🙂Op 23 februari 2018 verscheen ik voor de allereerste keer in de krant.Jozefien Eggermont heeft haar eigen rubriek ‘Kwizien Jozefien‘ in de KW. In deze rubriek verzamelt ze alle beste recepten van West-Vlaanderen.Ik vond het dan ook een hele eer toen ze mij een berichtje …
Ae Jin Huys is de bezielster van Mokja (Koreaans: Let’s eat!) en organiseert maandelijks een pop-up diner in Gent waar je kan genieten van een Koreaans driegangenmenu. Op deze manier wil zij mensen laten kennismaken met de Koreaanse keuken. Naast een pop-up diner kan je ook …
Ook zo dol op zelfgemaakte Iced Tea? Als ik een favoriet theetje moet kiezen, dan ga ik toch voor ‘La vie en Rose’ van ‘Or Tea?’. Tijdens de zomer heb je vaak geen nood aan een stomende thee, dan kies ik liever voor deze koude ijsthee variant. Heerlijk! Wil je graag de lekkere theetjes van ‘Or Tea?’ bestellen? Dat kan via de webshop van Camellia S Belgium.
INGREDIËNTEN
Je favoriete thee naar keuze bv. groene thee, rozenthee, etc.
water
ijsklontjes
ev. verse munt of citroenmelisse
BEREIDING:
Kies een thee naar keuze (los of zakjes).
Giet water van zo’n 80 graden (net niet kokend) over de groene blaadjes en laat goed intrekken.
Na enkele minuten voeg je alles toe waar je zelf zin in hebt. Maar in feite heb je al voldoende aan fruit, citrus en kruiden zoals munt of citroenmelisse.
Laat alles afkoelen en serveer nadien met ijsblokjes. Kan je niet zo lang kan wachten? Gebruik dan een kleine hoeveelheid warm water en leng verder aan met koud water en ijsblokjes. 🙂
En dan nu… genieten!!!
Heb je zelf Iced Tea gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂
Heb je moeite met water drinken?Voeg dan een smaakje toe aan je water door middel van fruit, groenten of kruiden.Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken.Je snijdt alles in stukjes en stopt het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken …
Op een hete zomerdag heb je minder trek in een stomende kop koffie.Gelukkig kwamen hippe koffiebars (oa. Starbucks) ooit op het idee om ijskoffie te maken.Een cafeïneshot vermomd in een verfrissend koel jasje.Zo kunnen de coffeelovers onder ons zonder probleem blijven genieten van hun dagelijkse …
Ik hou van eten! En dat komt mede door de schuld van mijn familie. 🙂 We zijn allemaal foodies en kunnen enorm genieten van lekker eten in goed gezelschap. Daarom houden we ook regelmatig familiefeestjes met heerlijke homemade gerechten. Dit hapje heb ik geserveerd tijdens een hete zomerdag op onze jaarlijkse BBQ Garden Party. Het zoete van de rode biet, het zoute van de kruidenkaas en het zure van de appel zorgen ervoor dat dit een fris en zomers hapje is. Deze smaken in combinatie met een stukje gerookte paling smelt op de tong. En geef toe… het ziet er ook leuk uit, niet? 😉
INGREDIËNTEN
1 rode biet, voorgekookt
2 gerookte palingen
2 el citroensap
1 sjalot
1 groene appel (bv. granny smith)
zure room
kruidenkaas
verse peterselie
peper en zout
enkele takjes dille
olijfolie
BEREIDING
Reinig en schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe de appel in een kom en voeg de citroensap erbij.
Snijd de rode biet en sjalotje in blokjes en versnipper de peterselie.
Voeg de biet, sjalot en peterselie bij de appel.
Voeg de kruidenkaas toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel bijkruiden met peper en zout.
Snijd de gerookte palingfilets in kleine stukjes.
Leg alles op een bordje. Eerst je mengsel met rode biet en appel, daarna enkele appelblokjes en de gerookte paling.
Voeg ev. een toefje zure room bovenop. Werk af met een beetje dille en wat olijfolie van goede kwaliteit.
Genieten maar!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt! Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood. Ik ben benieuwd! 🙂
Een feestelijk hapje met rivierkreeft, stukjes king krab, radijs en waterkers. Wat een streling voor de tong… en het oog! 🙂 INGREDIËNTEN enkele sneetjes wit toastbrood 100 g rivierkreeftjes enkele stukjes king krab 3 el zure room 1 el mayonaise cayennepeper peper en zout tuinkers …
Met dit hapje scoor ik altijd! Het klinkt niet alleen chique, het ziet er ook klassevol uit. Everybody loves avocado! De smaak van de romige avocadomousse, het exotische smaakje van de kokosmelk, het frisse van de limoen en de heerlijke smaak van king krab maken …
Dit is toch wel één van mijn favoriete hapjes. Een glaasje gevuld met de goddelijke combinatie van gerookte zalm, granny smith appel, kruidenkaas, verse bieselook en een beetje citroen. Yummy!
INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES
200 g gerookte zalmsnippers
1 groene appel (bv. Granny Smith)
1 potje kruidenkaas naar keuze (bv. met verse kruiden zoals bieslook)
verse bieslook
citroensap
peper
BEREIDING
Was en schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe wat citroensap over de appel. Dit geeft een frisse, zure smaak.
Meng de appelblokjes met de kruidenkaas, peper en fijngesneden bieslook.
Verdeel het appelmengsel over de 4 glaasjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes of zalmsnippers en leg dit op het appelmengsel.
Werk af met enkele appelblokjes en verse bieslook. Zorg ervoor dat de appelblokjes besprenkelt zijn met citroensap, zodat ze niet gaan verkleuren.
Zet de hapjes enkele uren in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar vermengen.
Vóór het serveren werk je de hapjes af met enkele sprietjes bieslook en ev. een partje appel.
Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂