Recent Posts

Bonobo’s @ Kinshasa, Congo

Bonobo’s @ Kinshasa, Congo

Tijdens mijn verblijf in Kinshasa heb ik een bezoekje gebracht aan een tehuis voor Bonobo’s.Bonobo’s lijken heel erg op mensen. Ze worden ook mensapen genoemd. Misschien herken jij jezelf wel op één van mijn foto’s? 😉De bonobo’s stonden vroeger ook bekend als ‘dwergchimpansees’.Ze leven uitsluitend 

Voodoo markt @ Lomé, Togo

Voodoo markt @ Lomé, Togo

In Lomé zijn niet veel toeristische attracties of bezienswaardigheden.
Ben je op zoek naar de zon, palmbomen, stranden en lekker eten dan ben je hier wel aan het goede adres. 
Toch is Lomé gekend voor één toeristische attractie.
Een beetje een lugubere attractie! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lomé, Togo

Ik verblijf telkens in het Sarakawa hotel op zo’n 20 minuten van de luchthaven. Het is een mooi hotel omgeven door palmbomen.
Het Sarakawa hotel is vooral bekend voor het Olympisch zwembad en een mooie locatie voor het organiseren van feestjes of evenementen.

Op zoek naar een lekkere plek om te gaan eten?
Op wandelafstand van het hotel bevindt zich Blue Turtle Bay.
De perfecte (strand)locatie voor een diner onder de palmbomen.
De tafels en stoelen zijn gemaakt van grote blokken hout.
De hele setting doet mij een beetje denken aan ‘The Flinstones’. Haha!
Het eten is echt niet duur en super lekker!
Mijn cocktail werd geserveerd in de grootste kokosnoot ooit!
Een dikke 10 voor zowel smaak en presentatie! Mmmm….

En dan nu wat meer uitleg over de lugubere VOODOO MARKT!
Als je tripadvisor raadpleegt, dan zie je dat de voodoo markt één van de belangrijkste bezienswaardigheden is.
Een voodoo markt… klinkt luguber, maar mijn nieuwsgierigheid is weer groter dan mijn angst, dus we gaan maar eens een kijkje nemen. 😉

Op de Akodessewamarkt vind je gekrompen dierenhoofden en -staarten, voodoo-poppetjes en -priesters. Het is namelijk een religieuze markt, en voodoo is één van de grootste religies van Togo.

De Akodessewa markt is de grootste markt voor voodoo-benodigdheden ter wereld. Alles wat je nodig hebt voor een voodoo-ritueel, is hier te vinden. Dat zijn voornamelijk veel goederen voor het brengen van offerandes aan geesten.  Voodoo-poppetjes, het bekendste voorwerp uit de rituelen, worden er natuurlijk ook verkocht. Deze vertegenwoordigen de geest, of een persoon die wat voorspoed kan gebruiken.

Als je op zoek bent naar genezing, zullen de voodoopriesters en -priesteressen je helpen door te vragen wat er met je aan de hand is om vervolgens met de goden in gesprek te gaan voor advies.
In een kom worden een aantal ledematen van dieren fijngemalen met kruiden. Dit gooit de priester in het vuur waardoor er een zwart poeder overblijft. Dan worden er drie sneden gemaakt in de rug of borst van de patiënt, waar het poeder ingewreven wordt.
Voor toeristen maken ze een uitzondering en doen ze dit op een pop, of zonder sneden te maken. 😉


Wat ik vooral onthouden heb van deze voodoo markt?
Dat voodoo niet altijd slecht of kwaadaardig hoeft te zijn.
Deze voodoopriesters en priesteressen werken met witte magie om mensen te helpen of te genezen. 

Meer info over deze religie vind je HIER.

Hier vallen de kokosnoten letterlijk uit de lucht.
Elke ochtend kan je gratis een glaasje kokoswater halen bij deze jongen.
Lekker verfrissend in deze hitte.
Meer lezen over dit kraampje met verse kokosnoten? Klik dan HIER!

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van kokoswater? 
Klik dan HIER.

Vers kokoswater
Seafood BBQ @ Monrovia, Liberia

Seafood BBQ @ Monrovia, Liberia

Monrovia, de hoofdstad van Liberia, een republiek aan de westkust van Afrika en gelegen aan Atlantische Oceaan.Liberia zal vooral een belletje doen rinkelen als ik spreek van ‘het ebolavirus’. Maar naast deze gruwelijke tijden, doet Monrovia mij vooral denken aan golven, palmbomen, kokosnoten en de lekkere 

Safari @ Kenia

Safari @ Kenia

Dit is ongetwijfeld één van mijn mooiste ervaringen.Een safari in Kenia. Helaas vind ik de foto’s niet meer terug van deze prachtige trip. Enkel deze toch wel mooie collage van de safari, de overnachting tussen de wilde dieren en bootje varen tussen de nijlpaarden. WAUW! 

Vietnamese lenterolletjes

Vietnamese lenterolletjes

Ben je die saaie slaatjes ook zo beu?
Probeer dan eens deze Vietnamese lenterolletjes, beter bekend als springrolls. 

Ze lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd.
Deze Vietnamese lekkernij is verfrissend lekker, caloriearm en bevatten verse groenten.
Ze vormen een perfecte, heerlijke en voedzame lunch.

Ik maak deze rolletjes graag met garnalen, maar je kan eindeloos variëren. 
Je kunt deze rolletjes bv. maken met biefstuk, tofu, kip en andere groenten naar keuze.

Of wat dacht je van zoete rolletjes met fruit? 😉 Be creative! 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
VOOR DE ROLLETJES
  • bakje cocktailgarnalen (ongeveer 150 g)
  • 1 pakje rijstvellen
  • rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 100 g sojascheuten
  • verse basilicum
  • koriander of peterselie
  • sojasaus
  • blaadjes sla of spinazie
  • cashewnotensaus 
VOOR DE PINDADIPSAUS
  • 3 el pindakaas
  • 3 el chilisaus
  • 2 el hoisinsaus of sojasaus
  • klein stukje geraspte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 el water
  • ev. 1 el zoetstof
BEREIDING
  1. Doe de rijstnoedels in een grote kom en overgiet ze met kokend water. Laat 5 minuten wellen en giet vervolgens af.
  2. Schil en snijd de groenten in lange reepjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer. Rasp de wortel.
  3. Besprenkel de garnalen met een scheutje sojasaus. 
  4. Week de rijstvelletjes enkele seconden in warm (niet kokend) water en laat ze uitlekken.
  5. Leg een rijstvel open op je werkvlak. Leg enkele halve garnalen midden op het vel. Vervolgens leg er je enkele komkommerreepjes, sojascheuten en geraspte worteltjes op.
  6. Bedek met enkele blaadjes sla of spinazie en eindig met de gehakte koriander of peterselie en enkele blaadjes basilicum.
  7. Zorg dat je eerst de onderzijde van het vel over de vulling vouwt. Daarna vouw je de zijflappen dicht. Rol het lenterolletje strak op.
  8. Maak nu eerst de dipsaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen in een blender. Proef van de dip en breng op smaak met zout en peper. 
  9. Serveer de lenterolletjes samen met de pindadipsaus.

Een lichte, verfrissend lekkere en caloriearme lunch!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Scampi diabolique

Scampi diabolique

Gebakken scampi’s in een heerlijke pittige tomatensaus. Een echte restaurantklassieker!Dit gerechtje serveer ik graag als ik gasten over de vloer krijg. Iedereen is dol op scampi’s en dit recept van Piet Huysentruyt is zoooo lekker! Geloof mij… jouw gasten zullen jou de hemel in prijzen. 

Kigali, Rwanda

Kigali, Rwanda

Oké, dit wordt een kort blogbericht, maar toch ééntje die ik graag met jullie wil delen. In deze blog vertel ik je wat meer over de lokale markt, het lekkere eten en de verschrikkelijke geschiedenis van Rwanda.But first FOOD!!! Ik heb hier zoooo lekker gegeten! Njammie!Alleen 

Ratatouille

Ratatouille

Onlangs heb ik deze ratatouille gemaakt met courgette, aubergine, tomaat, paprika en ui.
Ratatouille eet ik meestal met rijst of met courgetti (slierten van courgette). Yum!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 kg tomaten
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 tenen look
  • 2 el olie
  • 250 g champignons
BEREIDING
  1. Schil de aubergine en snij in blokjes.
    Bak de aubergine bruin in een beetje olie.

  2. Versnipper de ui, pers de knoflook.
    Was en snij de paprika’s in grote stukken.
    Pel en ontpit de tomaten en snij ze in grote stukken.

  3. Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette, tomaat, champignons en kruiden bij en breng aan de kook.
    Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

  4. Laat een halfuurtje sudderen op zacht vuur tot alle groenten gaar zijn.
    Serveer met wat rijst of courgetti.

Eet smakelijk!

Ratatouille met rijst

Courgetti ratatouille

Teveel ratatouille gemaakt? Doe aan mealprepping en bewaar ze in handige bakjes die je mee kan nemen naar het werk of bewaar ze in de diepvries voor als je eens geen zin hebt om te koken en toch iets voedzaams & gezond wil eten. 🙂 Handig!

Deze ratatouille kan je eten met rijst, quinoa, courgetti, pasta, blé, etc.
Naar wat gaat jouw voorkeur? Laat het mij gerust weten! 🙂

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Eimuffins

Eimuffins

INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 4 eieren scheutje plantaardige melk handje verse spinazie (of groenten naar keuze) 4 kerstomaatjes handje geraspte kaas 1 kl bakpoeder 1 el maïzena peper en zout olie BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet de muffinvorm in met een beetje 

Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet uit de oven

Je mag nog zo gezond eten als je wil, we zijn en blijven frietfretters! Af en toe kan een frietje ZO smaken! Iedereen weet dat de frietjes die je zelf maakt het lekkerst (en het meest gezond) zijn. Als ik in een frietbui ben, dan maak ik 

Rabarberlimonade met aardbei

Rabarberlimonade met aardbei

Help! Ik heb super veel rabarber staan in mijn tuin?
Wat moet ik ermee?

Naast rabarberconfituur, rabarbertaart, rabarbercrumble, etc. kan je er ook een lekkere zelfgemaakte limonade mee maken.
Wat dacht je van deze limonade van rabarber, aardbei en limoen?
Als dat geen zomers drankje is! 😉

INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAZEN
  • 500 g rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 400 g ruwe rietsuiker
  • 1 limoen
  • 1 l water
  • ijsblokjes
  • ter versiering: schijfje limoen of citroen, muntblaadjes, aardbeien, etc.
BEREIDING
  1. Was de rabarber zorgvuldig en snij deze in stukjes.
    Was ook de aardbeien en verwijder de steelaanzet.
    Pers de limoen uit.

  2. Breng de rabarberstukjes met de helft van de suiker, limoensap en het water aan de kook.
    Zet het vuur laag en laat de rabarber 20 minuten
    zachtjes koken.

  3. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukken en voeg deze toe.
    Laat de aardbeienstukjes nog 15 minuten zachtjes koken met de rabarber. Zeef de limonade door een neteldoek.

  4. Breng de limonade opnieuw aan de kook en voeg het restant van de suiker toe.
    Laat de limonade inkoken tot ongeveer 75% van het volume.

  5.  Doe de limonade in een gesteriliseerde fles of serveer deze meteen. (voeg dan de limoen en rabarberschijfjes toe en in elk glas een halve aardbei).
HOUDBAARHEID?

Ja, zonder de limoen-, rabarberschijfjes en verse aardbei die je apart houdt ter versiering is deze limonade 1 maand houdbaar in de koelkast.

Heb je deze limonade gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Quinoa met hummus en granaatappel

Quinoa met hummus en granaatappel

Ik krijg vaak de vraag: “Waar blijf jij jouw inspiratie vandaan halen?”Wel, geloof het of niet, maar voor dit gerechtje heb ik mijn inspiratie gehaald aan boord van het vliegtuig! Haha!For real! Dit voorgerechtje stond op mijn plateau en was dus een vliegtuigmaaltijd. Ik vond 

Mijn lachende lunch

Mijn lachende lunch

Ik hou van koken, maar meestal heb ik daar tijdens de dag geen tijd voor. Vooral rond het middaguur vind ik het moeilijk om uitgebreid te koken. Maar een gezonde lunch hoeft niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Kijk maar eens naar dit gezonde 

Wafeltjes op grootmoeders wijze

Wafeltjes op grootmoeders wijze

Dit is niet zo’n gezond recept, maar wel ééntje waarmee je jong en oud kan verrassen. Wafeltjes op grootmoeders wijze. Heerlijk en pure nostalgie!
Waarom ik dit receptje heb gemaakt?
Ik ben opgegroeid met de lekkerste gebakjes van mijn oma.
Pannenkoeken, cake, chocolade muffins en natuurlijk de overheerlijke wafels!
Maar sinds enkele jaren is mijn allerliefste grootmoeder aan het dementeren en weet ze totaal niet meer hoe ze dit moet maken.
Daarom vind ik het leuk om haar af en toe te verrassen met versgebakken wafels. En dan maak ik er meteen een stapel voor de hele familie!
Want iedereen houdt van wafels, toch?

Jammergenoeg heb ik het authentiek recept van mijn oma nooit gekend, dus heb ik het wafelrecept van Solo gebruikt.

INGREDIËNTEN (voor 10 wafels)
  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 650 g fijne kristalsuiker
  • 650 g boter
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 8 eieren
  • 1/2 tas melk
BEREIDING
  1. Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
    Maak een kuiltje en giet de eierdooiers er in en meng dit alles.
  2. Smelt de boter en voeg die beetje per beetje bij het mengsel.
    Klop het eiwit tot sneeuw en doe het er voorzichtig onder.
  3. Voeg de koude melk toe.
  4. Verwarm je wafelijzer goed voor en schep er met een ijslepel of 2 lepels het beslag in en bak de wafel goudbruin.
  5. Gebruik 2 stokjes (brochettestokken) of een prikvork om de wafels uit het ijzer te halen.
  6. Laat de gebakken wafeltjes afkoelen op een rooster.

Smullen maar!

Wafeltjes op grootmoeders wijze

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Aubergine pizza’s

Aubergine pizza’s

Ken je het gevoel?Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en diezelfde avond kruipt jouw partner in de zetel met een vettige diepvriespizza!Frustrerend! Wel, vanavond was zo’n avond.Ik kreeg ook zoveel zin in pizza, maar dat heb ik zo opgelost.Aubergine pizza’s met restjes 

Fruitpizza

Fruitpizza

Het allerlekkerste fruitdessert ooit! Lekker verfrissend tijdens een hete zomerdag, maar ook leuk als afsluiter op een feestje of om je kids te verwennen met een feestelijk toetje. INGREDIËNTEN VOOR 1 PIZZA 1 grote plak watermeloen (plantaardige) yoghurt naar keuze (mijn favoriet is yoghurt met 

Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen

‘s Ochtends start ik mijn dag met een glas lauw water, sap van een halve geperste citroen, wat geraspte gember en een klein beetje bio honing.  Deze gemberthee met citroen wordt ook wel verkoudheidsthee genoemd en heeft heel wat gezondheidsvoordelen. 
Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen? Klik dan HIER.

INGREDIËNTEN
  • een grote kop lauwwarm water
  • 1 cm gemberwortel
  • sap van een halve biocitroen
  • ev. 1 tl bio honing
  • ev. verse muntblaadjes
BEREIDING
  1. Doe de water in een waterkoker en zorg dat het water net niet kookt. Haal het water van het vuur en doe het in een kop.

  2. Voeg de geraspte gember en citroensap toe en laat het 10 minuten trekken.

  3. Als je de thee te zuur vindt, kan je er een theelepel honing aan toevoegen.

  4. Je kan de thee op Breng de thee op smaak met honing.

  5. Breng op smaak met ev. verse muntblaadjes,  een extra snuif kaneel, een paar takjes verse tijm of salie.

De perfecte start van je dag!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Bar Julien @ Roeselare

Bar Julien @ Roeselare

Bar Julien is niet ‘de zoveelste eetplek’ in Roeselare. Deze toffe bar gelegen op de Munt staat klaar met een uniek en tof concept, een top interieur, vlotte en vriendelijke bediening en een kaart met verse en natuurlijke producten. (interieurfoto’s door NewPlacesToBe) Voor een lekker 

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Workshop Food Fotografie (A spoonful of Happiness)

Kennen jullie Virginie van ‘A Spoonful of Happiness‘?Haar website staat vol met lekkere recepten, leuke hotspots, toffe reisverhalen en de meest prachtige foodfoto’s! Goed nieuws! Vanaf nu geeft Virginie ook workshops waarin ze alle tips & tricks ivm foodfotografie deelt.Ik had de eer en het genoegen 

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Workshop ‘Spice up your life’ (Camellia S bvba)

Kennen jullie Stijn & Niels van Camellia S bvba?
Twee sympathieke theesommeliers met een eigen winkel in Desselgem.
Ze zijn bekend omwille van hun ‘Or Tea?‘ thee workshops, maar sinds 29 juni 2018 geven ze ook workshops over de kruiden & specerijen van Mill&Mortar.
Ik had het geluk om bij de allereerste workshop ‘SPICE UP YOUR LIFE’ van Camellia S bvba aanwezig te zijn.
Iedereen werd hartelijk ontvangen met een homemade Iced Tea en lekkere gezonde hapjes.

Goodiebag

In deze superleuke en leerrijke workshop leer je kennismaken met de eigenschappen van kruiden.
Aan de hand van enkele voorbeelden, vergelijkingen en de vakkundige uitleg van Stijn & Niels word je wegwijs gemaakt in de wondere wereld van kruiden & specerijen.

Op tafel stonden biologische amandelen en groenten die je kan dippen in dukkah. Zo lekker!
De amandelen, dukkah en alle kruiden zijn te verkrijgen in de winkel of via de webshop.

Workshop ‘Spice up your life’, Desselgem

And of course there is FOOD! 🙂
Je ontdekt aan de hand van verschillende (en ooooh zo lekkere) proevertjes hoe goede kruiding jouw gerechten NOG lekkerder kunnen maken. 
Ik wil jullie niet jaloers maken, maar hier vind je enkele voorbeelden van wat ik allemaal heb mogen proeven. Heerlijk!

En dan nu het allerleukste moment van de hele workshop! 
Na het theoretische deel en de lekkere knabbeltjes, mogen we eindelijk zelf aan de slag! Yippie!
Met een vijzel in de hand en een tafel vol kruiden maak jij je eigen ‘secret spice blend’. Dit is ZO leuk!
Op het einde van de workshop mag jij je eigen ‘secret blend’ mee naar huis nemen en kan je op deze manier nog lang nagenieten van deze workshop.

Wij zijn supertrots op onze allereerste kruidenmix! 🙂
Dankjewel Stijn & Niels voor deze super ervaring! 

Nieuwsgierig geworden?
Wil jij ook graag deze interessante en erg leuke workshop volgen?
Neem dan zeker eens een kijkje op hun website en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! 

Workshop ‘Spice up your life’

Wil je graag kruiden en specerijen kopen van Mill&Mortar? 
Klik HIER voor de webshop.

Mijn aankoop na de workshop. Oeps!

Benieuwd naar de thee workshop? Klik dan HIER voor een uitgebreid verslag!
Voor meer info ga naar de website van CAMELLIA S BVBA.

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebakje dat bestaat uit deeg, appel en rozijnen. Je vindt het praktisch in elk restaurant op en naast de piste. Heerlijk op koude en grijze dagen en ziet er ook feestelijk uit met slagroom, een bolletje ijs en/of warme vanillesaus. 

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Sin kookt voor ‘Kwizien Jozefien’

Ik sta in de krant! 🙂Op 23 februari 2018 verscheen ik voor de allereerste keer in de krant.Jozefien Eggermont heeft haar eigen rubriek ‘Kwizien Jozefien‘ in de KW. In deze rubriek verzamelt ze alle beste recepten van West-Vlaanderen.Ik vond het dan ook een hele eer toen ze mij een berichtje 

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Koreaanse catering aan huis (Mokja)

Ae Jin Huys is de bezielster van Mokja (Koreaans: Let’s eat!) en organiseert maandelijks een pop-up diner in Gent waar je kan genieten van een Koreaans driegangenmenu.
Op deze manier wil zij mensen laten kennismaken met de Koreaanse keuken. 
Naast een pop-up diner kan je ook terecht bij haar voor Koreaanse workshops en catering aan huis.
En over dat laatste wil ik jullie graag wat meer vertellen.
Ik was onlangs uitgenodigd op een feestje waar Ae Jin een Koreaans diner aan het koken was en op deze manier iedereen meenam op culinaire reis naar Korea. 🙂

Koreaanse showcooking op locatie

Mokja werkt zonder vooropgestelde formule, maar houdt rekening met al jouw wensen. bv. niet te pikant, vegetarisch, Koreaanse barbecue, etc.
Voor de kinderen waren er ook enkele kindvriendelijke hapjes in Koreaanse stijl.

Koreaanse hapjes

We starten deze Koreaanse avond met hansik.
Hansik is een tafel vol verschillende gerechtjes die je samen deelt.
Met z’n allen uit hetzelfde bord eten. Gezellig! 😉
Op onze tafel stond onder andere kimbap (rijst gerold in zeewier met verschillende ingrediënten), bulgogi (gemarineerd rundsvlees) in slablaadjes, pajeon (groentenpannenkoekjes) en nog veel meer! Yummy!

Een van de meest opvallende dingen aan de Koreaanse keuken is het fermenteren van voeding.
Deze techniek zorgt ervoor dat je voedsel veel langer en goedkoper kan bewaren en zorgt inwendig voor een betere vertering.
De smaak kan je vergelijken met een krachtige, zurige en krokante smaak.
Een beetje te vergelijken met pickles.
Het bekendste voorbeeld van een gefermenteerde groente in Korea is kimchi (gefermenteerde chinese kool). Kimchi wordt bijna bij elke maaltijd gegeten als bijgerecht. Koreanen kunnen niet zonder hun kimchi. 

We sluiten de avond af met een dessertje van peer en gember en een kopje thee of kombucha.
Kombucha ontstaat door fermentatie en wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombucha-zwam en suiker.

Koreaanse catering aan huis

Leftovers? Geen probleem!
Je kan de dag erna nogmaals genieten van al dit lekkers. 😉
Zoals deze kom heerlijke japchae op het werk. Heerlijk!

Japchae leftover op het werk

Lekker en gezellig tafelen in Koreaanse stijl!

Dankjewel voor het lekker eten! 

Meer info over catering, workshops, pop-up diners, etc.
Klik dan HIER voor meer info! 

Rozen iced tea

Rozen iced tea

Ook zo dol op zelfgemaakte Iced Tea?Als ik een favoriet theetje moet kiezen, dan ga ik toch voor ‘La vie en Rose’ van ‘Or Tea?’.Tijdens de zomer heb je vaak geen nood aan een stomende thee, dan kies ik liever voor deze koude ijsthee variant. 

Fruitwater

Fruitwater

Heb je moeite met water drinken?Voeg dan een smaakje toe aan je water door middel van fruit, groenten of kruiden.Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken.Je snijdt alles in stukjes en stopt het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken 

IJskoffie

IJskoffie

Op een hete zomerdag heb je minder trek in een stomende kop koffie.
Gelukkig kwamen hippe koffiebars (oa. Starbucks) ooit op het idee om ijskoffie te maken.
Een cafeïneshot vermomd in een verfrissend koel jasje.
Zo kunnen de coffeelovers onder ons zonder probleem blijven genieten van hun dagelijkse kopje koffie. 🙂
Uiteraard vind je hier een gezondere versie dan de caloriebommetjes van Starbucks.

INGREDIËNTEN
  • 1 el instant koffie of 1 kopje espresso
  • 300 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk)
  • 50 ml light sojaroom
  • 1 el ruwe rietsuiker of 1 el honing of agave
  • rauwe cacao poeder
  • ijsklontjes
  • ev. ½ tl kaneel
BEREIDING
  1. Mix met een staafmixer de oploskoffie (of espresso) samen met de suiker, de melk en de room tot een romige massa.

  2. Verdeel de ijsblokjes over enkele glazen en schenk hierover het koffiemengsel.

  3. Werk af met wat cacaopoeder en ev. kaneel en dien op.

Enjoy!

Heb je deze ijskoffie gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Hapje met rode biet, gerookte paling en appel

Hapje met rode biet, gerookte paling en appel

Ik hou van eten! En dat komt mede door de schuld van mijn familie. 🙂We zijn allemaal foodies en kunnen enorm genieten van lekker eten in goed gezelschap.Daarom houden we ook regelmatig familiefeestjes met heerlijke homemade gerechten.Dit hapje heb ik geserveerd tijdens een hete zomerdag 

Hapje met rivierkreeftjes, radijs en waterkers

Hapje met rivierkreeftjes, radijs en waterkers

Een feestelijk hapje met rivierkreeft, stukjes king krab, radijs en waterkers. Wat een streling voor de tong… en het oog! 🙂 INGREDIËNTEN enkele sneetjes wit toastbrood 100 g rivierkreeftjes enkele stukjes king krab 3 el zure room 1 el mayonaise cayennepeper peper en zout tuinkers 

Aperitiefglaasje met king krab, avocado & limoen

Aperitiefglaasje met king krab, avocado & limoen

Met dit hapje scoor ik altijd! Het klinkt niet alleen chique, het ziet er ook klassevol uit.
Everybody loves avocado! De smaak van de romige avocadomousse, het exotische smaakje van de kokosmelk, het frisse van de limoen en de heerlijke smaak van king krab maken dit hapje een absolute topper! Pure verwennerij voor je gasten!

INGREDIËNTEN VOOR 4 GLAASJES
  • 2 rijpe avocado’s
  • 6-8 el kokosmelk (naar eigen smaak)
  • blikje king krab
  • sap van 1 limoen
  • verse koriander of platte peterselie
  • peper en zout
BEREIDING
  1. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd in grove stukken.

  2. Mix het avocado-vruchtvlees met de kokosmelk en breng op smaak met limoensap.
    Proef regelmatig en voeg meer kokosmelk of limoensap toe.

  3. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel je avocadomousse over de glaasjes.

  5. De tweede laag bestaat uit king krab. Leg enkele grote stukken king krab opzij ter afwerking.

  6. Werk af met enkele grote stukken king krab, verse koriander of peterselie en enkele druppeltjes limoen.

En nu… genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂