150gBoursin (bv. de nieuwe smaak '3 noten')ev. extra Boursin ter garnering
500gkorte pasta naar keuze
1butternut OF 600 g diepgevroren pompoenblokjes
250gcremini champignons of Oosterse paddenstoelenmix
150g beukenzwam
60gtomatenpuree
120gwalnotenfijngehakt
verse saliefijngehakt
2eetlepelsongezouten boter
2eetlepelsolijfolieextra vierge
1uifijngehakt
4teentjesknoflookfijngehakt
½ theelepelchilivlokken
4handjesverse spinazie
1theelepelgedroogde oregano
¼ theelepelnootmuskaat
700mlgroentenbouillon
80gparmezaanse kaasgeraspt
Italiaanse kruiden of spaghettikruiden
peper en zoutnaar smaak
Instructions
POMPOENPUREE met pompoenblokjes uit de diepvries
Kook de pompoenblokjes ongeveer 12 minuten in de groentebouillon. Giet af, maar bewaar 3 eetlepels kookvocht. Pureer de pompoenblokjes met het kookvocht in een blender tot een gladde puree.
POMPOENPUREE met verse pompoen of butternut
Verwijder de pitten en snijd in blokjes. Rooster de blokjes met een beetje zonnebloemolie 30 minuten in de oven op 180°C en pureer ze daarna. Bewaar enkele blokjes voor garnering.
PASTA KOKEN
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta in gezouten water tot 2 minuten vóór al dente. Giet af en zet opzij.
WALNOOT-SALIE TOPPING
Hak de walnoten grof en hak de salie fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak de gehakte walnoten en 1 eetlepel salie tot de noten geroosterd zijn en de salie krokant is. Breng op smaak met zout en peper.
CHAMPIGNONS EN SPINAZIE BEREIDEN
Borstel de champignons en spoel de spinazie. Verhit olijfolie in dezelfde pan. Bak de ui tot glazig, voeg knoflook, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Roer tomatenpuree erdoor en bak 4-5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat en 2 theelepels verse salie.
POMPOENSAUS
Voeg groentebouillon toe en roer om aanbaksels los te maken. Laat even sudderen. Voeg pompoenpuree, Parmezaanse kaas en Boursin toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
OVENSCHOTEL SAMENSTELLEN
Meng de pasta met de saus en doe het in een ovenschaal. Strooi extra Boursin en de walnoot-salietopping erover. Bedek met aluminiumfolie en bak 15 minuten.
SERVEREN
Garneer met extra Parmezaanse kaas, verkruimelde Boursin en verse salieblaadjes. Serveer direct.
Notes
TIPS:
pompoenpuree: je hebt in totaal 450 g pompoenpuree nodig
walnotentopping: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de walnoten verbranden.
Bij gebrek aan de Boursin 3 noten kan je de klassieke Boursin of een andere smaak van Boursin kiezen.