Go Back
Print

Ovenpasta met pompoensaus, Oosterse champignons, walnoot-salie topping en Boursin 3 noten

Gang Main Course
Keuken Belgian
Keyword boursin, champignons, ovenpasta, pasta, pompoen, salie, vegetarisch, walnoten
Servings 4 personen
Author BY Sin

Ingredients

  • 150 g Boursin (bv. de nieuwe smaak '3 noten') ev. extra Boursin ter garnering
  • 500 g korte pasta naar keuze
  • 1 butternut OF 600 g diepgevroren pompoenblokjes
  • 250 g cremini champignons of Oosterse paddenstoelenmix
  • 150 g beukenzwam
  • 60 g tomatenpuree
  • 120 g walnoten fijngehakt
  • verse salie fijngehakt
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 700 ml groentenbouillon
  • 80 g parmezaanse kaas geraspt
  • Italiaanse kruiden of spaghettikruiden
  • peper en zout naar smaak

Instructions

POMPOENPUREE met pompoenblokjes uit de diepvries

  • Kook de pompoenblokjes ongeveer 12 minuten in de groentebouillon. Giet af, maar bewaar 3 eetlepels kookvocht. Pureer de pompoenblokjes met het kookvocht in een blender tot een gladde puree.

POMPOENPUREE met verse pompoen of butternut

  • Verwijder de pitten en snijd in blokjes. Rooster de blokjes met een beetje zonnebloemolie 30 minuten in de oven op 180°C en pureer ze daarna.
    Bewaar enkele blokjes voor garnering.

PASTA KOKEN

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta in gezouten water tot 2 minuten vóór al dente. Giet af en zet opzij.

WALNOOT-SALIE TOPPING

  • Hak de walnoten grof en hak de salie fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak de gehakte walnoten en 1 eetlepel salie tot de noten geroosterd zijn en de salie krokant is. Breng op smaak met zout en peper.

CHAMPIGNONS EN SPINAZIE BEREIDEN

  • Borstel de champignons en spoel de spinazie. Verhit olijfolie in dezelfde pan. Bak de ui tot glazig, voeg knoflook, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Roer tomatenpuree erdoor en bak 4-5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat en 2 theelepels verse salie.

POMPOENSAUS

  • Voeg groentebouillon toe en roer om aanbaksels los te maken. Laat even sudderen. Voeg pompoenpuree, Parmezaanse kaas en Boursin toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

OVENSCHOTEL SAMENSTELLEN

  • Meng de pasta met de saus en doe het in een ovenschaal. Strooi extra Boursin en de walnoot-salietopping erover. Bedek met aluminiumfolie en bak 15 minuten.

SERVEREN

  • Garneer met extra Parmezaanse kaas, verkruimelde Boursin en verse salieblaadjes. Serveer direct.

Notes

TIPS:
  • pompoenpuree: je hebt in totaal 450 g pompoenpuree nodig
  • walnotentopping: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om te
    voorkomen dat de walnoten verbranden.
  • Bij gebrek aan de Boursin 3 noten kan je de klassieke Boursin of een andere smaak van Boursin kiezen.
Bon appétit!