Go Back
Print

Koreaanse groentenpannenkoek (Yachaejeon)

Gang Side Dish
Keuken Asian
Keyword groenten, koreaans, pannenkoek, vegetarisch
Servings 2 groentenpannenkoeken
Author By Sin

Ingredients

ongeveer 300 g gesneden groenten

  • 30 g prei (halve prei)
  • 60 g courgette (halve courgette)
  • 85 g ui
  • 50 g zoete aardappel
  • 1 champignon in dunne plakjes
  • 1 chilipeper optioneel

voor het beslag

  • 95 g tarwebloem of patentbloem
  • ½ theelepel (3g) zout
  • 180 ml water
  • plantaardige olie (om te bakken)

voor de dipsaus

  • 1 eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 2 theelepels witte azijn (10 ml)
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel Koreaanse chilivlokken (gochugaru) optioneel
  • lente-ui optioneel

Instructions

Maak de dipsaus:

  • Meng de sojasaus, azijn, chilivlokken (optioneel) en sesamzaadjes in een kom.
  • Roer goed door en zet apart in een klein schaaltje.

Maak het beslag:

  • Was en schil (indien nodig) de groenten en snijd ze in fijne julienne van ongeveer 3 cm lang.
  • Doe de fijn gesneden prei, courgette, ui, zoete aardappel, lente-ui, groene chilipeper (optioneel) in een grote kom. Dep de groenten droog met keukenpapier. (zo wordt je beslag niet waterig)
  • Voeg de bloem, zout en 180 ml water toe. Meng alles goed met een houten lepel tot een glad beslag.

Bak de pannenkoek:

  • Verhit een grote antiaanbakpan (30 cm) op middelhoog tot hoog vuur.
    Heb je een kleinere pan? Maak dan 2 of meerdere kleine pannenkoekjes.
  • Voeg 2 royale eetlepels olie toe en verdeel gelijkmatig in de pan.
  • Giet het beslag in de pan en spreid het gelijkmatig uit.
    Zorg dat de pannenkoek niet te dik is, zodat het crunchy kan worden.
  • Zet het vuur iets lager op medium vuur en leg de plakjes champignon bovenop het beslag en druk ze licht aan met een spatel of houten lepel.
  • Zet het vuur iets lager (middelhoog) en bak 3-4 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is. Beweeg de pan af en toe zodat de pannenkoek gelijkmatig bakt.
  • Draai de pannenkoek voorzichtig om.
  • Voeg nog 1-2 eetlepels olie toe langs de randen. Til de pannenkoek een beetje op met een spatel zodat de olie eronder kan lopen naar het midden.
    Bak nog 3-4 minuten, druk af en toe aan voor extra krokantheid.
  • Draai de pannenkoek nog één keer om en bak nog 2 minuten.

Serveren:

  • Haal de pannenkoek uit de pan en leg hem op een groot bord of een grote plank.
  • Snijd de pannenkoek in ruitjes en serveer direct met de dipsaus.
    (kan ook perfect met sojasaus alleen)