Meng de sojasaus, azijn, chilivlokken (optioneel) en sesamzaadjes in een kom.
Roer goed door en zet apart in een klein schaaltje.
Maak het beslag:
Was en schil (indien nodig) de groenten en snijd ze in fijne julienne van ongeveer 3 cm lang.
Doe de fijn gesneden prei, courgette, ui, zoete aardappel, lente-ui, groene chilipeper (optioneel) in een grote kom. Dep de groenten droog met keukenpapier. (zo wordt je beslag niet waterig)
Voeg de bloem, zout en 180 ml water toe. Meng alles goed met een houten lepel tot een glad beslag.
Bak de pannenkoek:
Verhit een grote antiaanbakpan (30 cm) op middelhoog tot hoog vuur. Heb je een kleinere pan? Maak dan 2 of meerdere kleine pannenkoekjes.
Voeg 2 royale eetlepels olie toe en verdeel gelijkmatig in de pan.
Giet het beslag in de pan en spreid het gelijkmatig uit.Zorg dat de pannenkoek niet te dik is, zodat het crunchy kan worden.
Zet het vuur iets lager op medium vuur en leg de plakjes champignon bovenop het beslag en druk ze licht aan met een spatel of houten lepel.
Zet het vuur iets lager (middelhoog) en bak 3-4 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is. Beweeg de pan af en toe zodat de pannenkoek gelijkmatig bakt.
Draai de pannenkoek voorzichtig om.
Voeg nog 1-2 eetlepels olie toe langs de randen. Til de pannenkoek een beetje op met een spatel zodat de olie eronder kan lopen naar het midden.Bak nog 3-4 minuten, druk af en toe aan voor extra krokantheid.
Draai de pannenkoek nog één keer om en bak nog 2 minuten.
Serveren:
Haal de pannenkoek uit de pan en leg hem op een groot bord of een grote plank.
Snijd de pannenkoek in ruitjes en serveer direct met de dipsaus. (kan ook perfect met sojasaus alleen)