Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij. Spoel de spinazie en laat uitlekken.Snijd de uiteinden van de aubergine en spoel kort af onder koud water.Verkruimel de feta. Hak de spinazie grof. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Gebruik een uitsteekvormpje of scherp mes om een rondje uit het midden van elke plak te snijden. Snijd niet te dicht bij de rand, zodat je stevige aubergineringen overhoudt die de vulling goed vasthouden.
Leg de auberginerondjes op de bakplaat en hak het vruchtvlees van de aubergine fijn.
Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden auberginevulling en ui toe en bak deze 10-12 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Voeg vervolgens de verse spinazie, basilicum, oregano, een snufje zout en peper toe en bak nog 3-4 minuten tot de spinazie volledig geslonken is. Laat het geheel 10 minuten afkoelen.
Doe het afgekoelde mengsel in een kom en voeg de verkruimelde feta, geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg op het einde 1 ei toe en meng opnieuw tot een romige, smeuïge vulling.
Vul de aubergineranden op de bakplaat met de spinazie-kaasvulling. Druk lichtjes aan met een lepel.
Wil je graag een crunchy bite? Strooi een beetje panko of paneermeel over de gevulde rondjes en besprenkel met een beetje olijfolie voor een krokant en goudbruin korstje.
Bestrijk de randen van de auberginerondjes met wat extra olijfolie.Bak de gevulde auberginerondjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en mooi gegratineerd zijn. Werk af met verse basilicum.